Zonguldak İl Genel Meclisi Temmuz ayının 1'inci Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Meclis açılış, yoklama ve bir önceki meclis toplantısının özetinin okunup onaylanması ile başladı. Meclisin 3'üncü gündem maddesinde; Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yol ağı değişikliği nedeniyle terk edilen, Zonguldak Ereğli - Devrek İlçeleri arasında bulunan; Yazıcılar Köyü sınırlarındaki 1186 metre, Süleymanbeyler Köyü sınırlarındaki 306 metre ile Pınarcık Köyü sınırlarındaki 555 metre uzunluğundaki yol güzergahları kullanıldığından dolayı, bakım ve onarımlarının yapılabilmesi için, İl Özel İdare'nin yol ağına alınması görüşüldü.

Gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, Corona Virüs vakalarına dikkat çekerek "Corona Virüs belası devam ediyor. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ikinci dalga geliyor. Bu virüsten kurtulmak için maske takımı çok önemli, ama maske takmaya o kadar önem göstermiyoruz. Ayrıca gerekli önlemleri alıyor muyuz? Yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekiyor. Önlem alınmazsa bu gidişle okullar açılmayacak" dedi.