Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından salgın döneminde uzaktan etkileşimli (İnteraktif) olarak yapılan 10 günlük eğitimin, normalleşme sürecine girilen bu günlerde arazide uygulamalı olarak pekiştirilmesi için tüm işletme müdürlüklerinde uygulamalı süreç başlatıldı. Yenice ve Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılan eğitimlerde Üretimde İş Güvenliği, Üretim, Standardizasyon, Mesaha ve Dikili Satış ile ORBİS veri tabanı kullanımı Konuları üzerine duruldu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı başkanlığında Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin koordinatörlüğünde, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Başkan ve ilgili işletme müdürlüklerinde görevli İşletme Şefleri, Mühendisleri ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlere start verilmiştir.

Özellikle yeni göreve başlayan Orman İşletme Şefleri, Mühendisler ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik yapılan eğitimlerde;

Üretimde iş güvenliği kuralları ile dikkat edilecek hususlar, damgalama iş ve işlemleri, üretim birim fiyat hesaplama, boylama ve mesaha işlerinin nasıl yapılacağı ve kayıt işlemleri, standardizasyon, depolara sevk pusulası ile gelen emvalin kontrolü ve teslim alınması, istif oluşturma ve kayıt işlemleri ile dikili satış işlemleri uygulamalı olarak gösterilmiştir. ORBİS veri tabanında üretim iş ve işlemlerinin nasıl yapılıp takip edileceği ise büroda işletme şefliğine ve mühendislere anlatılmıştır.

İlerleyen günlerde de diğer işletme müdürlüklerinde de aynı eğitimler verilmeye devam edecektir.