Kore Cumhuriyeti'nden Ginseng Uzmanları Dr. Sungkyun Mor ile Yong Durk Park, İç Anadolu Araştırma Müdürü Tuncay Porsuk ve teknik elemanlardan oluşan heyet Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Orman fidanlığını ziyaret etti.

Güney Kore Cumhuriyeti Gyeongsangbuk-do eyaleti ile Orman Genel Müdürlüğü arasında AR-GE konularında işbirliği yapılarak imzalanan iyi niyet beyanı kapsamında, Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Yaylacık Araştırma Ormanında İç Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün de dahil olduğu Türkiye'de 3 farklı yerde Kırmızı Kore Ginsenginin (Panax ginseng) üretim çalışmaları başlamıştı.

Ginseng' in yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetleri ile fidanlık ve sera ortamında da üretilmesi ile ekolojik isteklerine uygun alanlar yağış ve koşullarının benzerlik göstermesi dolayısıyla Gökçebey Orman Fidanlığı'nda incelemelerde bulunan heyete Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Gökçebey Fidanlık Müdürü Şenol Çakmaklı tarafından fidanlık faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Heyet daha sonra Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel' i makamında ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi