Kdz. Ereğli Belediyesi Corona Virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmalarını sağlamak için gerekli tedbirleri alırken, sokakta kalan hayvanları da unutmuyor, günlük ihtiyaçlarını gideriyor. Ereğli Limanı'nda kulübede yıllardır ördek bakan Necmi Kuru'nun bakımını üstlendiği ördeklere de Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bakılmaya başlandı.

Evden çıkamadığı için belediyeden destek isteyen Kuru "Kdz. Ereğli Belediyesi'ne teşekkür ederim. Günlük olarak ördeklerin bakımını yapıyorlar, yemlerini veriyorlar" dedi.

Corona Virüs salgınına karşı Kdz Ereğli Belediyesi topyekun mücadele halinde. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın talimatıyla 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve işsiz kalmış, ihtiyacı bulunan ailelere evde sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Cumhuriyet Halk Evleri'nde oluşturulan atölyede maske üretimine devam ediliyor. Zabıta ekipleri evden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini, banka işlemlerini yapıyor. Ereğli'de ortak alanlar sokaklar dezenfekte ediliyor. Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının günlük olarak bakımlarını yapıyor. Ekipler hayvanlara yiyecek, içecek veriyor, barınaklarını temizliyor.