Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat'ın oğlu Alican Pulat (30) Bodrum'da tanıştığı Ukraynalı Inna Besborodova ile dünya evine girdi. Eşi Alican Pulat'ın memleketi Kdz. Ereğli'ye gelen Inna Besborodova Müslüman olmaya karar verince Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Ukraynalı geline İslamiyetin güzelliklerini ve Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (S.A.V.) yaşantısından örnekler verdi. Fatiha ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okuyarak dua etti. Yapılan duanın ardından Müftü Albayrak, Inna Besborodova kelime-i şehadet, kelime-i tevhid ve amentüyü tekrarlatarak Müslümanlığa adım atmasını sağladı.
Müftülükte düzenlenen İhtida törenine aile yakınları Inna Besborodova'yı tebrik etti. Müftü Albayrak'ta Inna Besborodova'ya İhtida belgesini takdim ederek tebrik etti.
Turizm işi yapan Alican Pulat Bodrum' da Inna ile tanıştığını ve evlenme kararı aldıklarını söyledi. Alican Pulat konuşmasında "İşte tanıştık. Ben Turizm ile uğraşıyorum. Kendisi ilk defa Türkiye' ye geldi. İşçi olarak gelmişti. Personelim olarak geldi. Hiç aklımda yoktu. Kader işte oldu. Çok şükür Müslüman' lığa da adım attı. Mutluyuz" dedi.
İslamiyetin çok farklı, herkese yardım etmeyi ve iyilik yapmayı istediği için Müslüman olduğunu anlatan Inna Besborodova ise İngilizce yaptığı konuşmasında şu sözleri söyledi; "Müslüman olmayı seçtim. Çünkü dinimiz herkese yardım etmeyi, hep iyilikler çerçevesinde komşularımıza yardım etmeyi gerektiriyor. Her zaman Müslüman' lık da mutluluk var. Her zaman insanlar gülüyor. Hristiyan'lık ile Müslüman' lığı karşılaştırdığımda Müslüman'lığın çok farklı bir din olduğunu gördüm."
Aile fertleri müftülükte hatıra fotoğrafı çektirerek buradan ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi