Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Eren Enerji tarafından liman bölgesine depolanan hafriyatın denize döküldüğüne yönelik bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle: "İlimiz Çatalağzı Beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından liman bölgesinde depolanan hafriyatın denize döküldüğüne yönelik yerel basında yer alan haber ile ilgili olarak ilimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan bilgi notu aşağıya çıkarılmıştı. İlimiz, Kilimli İlçesi, Çatalağzı Beldesinde Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ünvanlı firma tarafından faaliyeti sürdürülen termik santral ile ilgili olarak 23/03/2020 tarihinde yerel basında çıkan ve işletmenin liman bölgesinde depolanan hafriyat malzemesinin denize döküldüğüne dair haberler yer almıştır. Söz konusu haberlere istinaden İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından 23/03/2020 tarihinde yerinde denetim gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen denetim esnasında söz konusu işletmeye ait liman bölgesinde gemilere yükleme yapılan alanda hafriyat, kazı vb. malzemeye rastlanılmamıştır.

Yerel basında yer alan habere konu olay ile ilgili olarak işletme yetkilileri tarafından tesis alanında yer alan liman içerisinde dip tarama faaliyeti gerçekleştirildiği, dip tarama faaliyeti sonucu çıkan malzemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının deniz içerisinde koordinatlarını belirlediği alana döküldüğü belirtilmiştir. Ayrıca liman içerisinde gerçekleştirilen dip tarama faaliyeti sırasında çıkarılan malzemenin hava muhalefeti nedeniyle liman yükleme sahası içerisinde geçici depolandığı ve sonrasında Bakanlığımız tarafından denizde belirlenen alana döküldüğü tesis yetkilileri tarafından beyan edilmiştir.

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirilen dip taraması faaliyeti ile ilgili olarak sunulan "Dip Tarama Projesi Çevresel Yönetim Planı" incelenmiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 08/05/2018 tarih ve E.77158 sayılı yazısına istinaden İl Müdürlüğümüz tarafından uygun görülmüştür."