Ereğli Dikmen İlkokulu'nun girişinde bulunan dilek ve öneri kutusuna iki öğrenci tarafından iki ayrı QRKOD mesajı bırakıldı. QRKOD ile okunan mesajlardan Ayvalık tostu, ayran ve dondurma çıktı.

Öğrencilerinde bir tanesi, "Müdür bey, Ayvalık tostu istiyorum, birde ayran" yazarken diğer mesajda ise "Sizden bazı insanlara ısmarladığınız dondurmadan bana da almanızı istiyorum" yazdı.

Yazılan mesajı okuyan okul idarecileri, öğretmenler ve kantin işletmecisi Berkan Enteş şaşkınlığını gizleyemedi. İsmi yazılmayan öğrencilerin kim olduğu ise merak konusu oldu.

Öte yandan, QR Code, Japonya'da faaliyet gösteren ve Toyota'nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave firması tarafından geliştirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Adını ingilizcede Çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response kelimelerinin baş harflerinden alır. İçeriği bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR Code okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR Code okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir.

Kullanımı oldukça basittir. Kameraya sahip akıllı bir cep telefonu ve barkod okumaya yardımcı bir uygulama ile bütün QR kodları okuyabilirsiniz.