Level Hospital Başhemşiresi Fatma Yanık; ciddi derecede kaşıntılara sebep olan uyuz hastalığının son günlerde artış göstermesiyle paniğe yol açarak hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Bu hastalık genel olarak sağlığı tehdit etmemekle birlikte oldukça can sıkıcıdır. Vücudun tamamında veya belli bir noktasında kızarıklık ve kabartılara sebep olan kaşıntılar, bize uyuz ile ilgili bir sinyaldir. Her kaşıntı uyuz olmayacağı gibi alerjik veya mevsimsel cilt kuruluklarından da olabilir. Bunları birbirinden ayırt etmenin en güzel yolu doktora gitmektir dedi.

İnsanların toplu bulunduğu ortamlarda bulaşma ihtimali daha yüksek olan uyuzdan korunmak için; uyuz hastası kişilerin eşyaları başkaları tarafından kullanılmamalı, tüm eşyaları 60 derece suyla yıkanmalıdır. Uyuz akarı ile bulaş olan zeminler sık sık elektrikli süpürge ile çekilip torbası kapatılıp atılmalıdır. Uyuz ve uyuz dışında ki her türlü bulaşıcı enfeksiyonlardan korunmak için dışarıdan eve gelindiğinde eller mutlaka iyice yıkanmalıdır. Doktorun bu konuda ki tedavisine kesinlikle uyulmalıdır dedi.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın temeli olan El hijyeni konusunda; Hastanenin enfeksiyon hemşiresi Yasemin Rabia Bayram ise el hijyeni ve doğru yıkamanın eğitimini verdi.

İbrahim Fikri Anıl öğrencileri ile birlikte Okul Müdürü Yakup Balçın ve Başhemşire Fatma Yanık, Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Yetimoğlu ve Hemşire Yasemin Bayram eğitim sonrası hep beraber el yıkama tatbikatı yaptılar.