Ereğli'de 1985-1986 döneminde eğitim öğretim yılına başlayan Ereğli Ticaret Lisesi 11/B sınıfından mezun olan öğrenciler, 34 yıl sonra bir araya geldi. Ereğli' de yaşayan Hakan Zengin'in WhatsApp üzerinden kurduğu grup ile haberleşen mezunlar, Polis evinde buluşarak, eski günleri yad ettiler, hasret giderdiler.

Arkadaşları adına bir açıklama Hakan Zengin, Ereğli Ticaret Lisesi'nin ikinci mezunları olarak yıllar sonra bir araya geldiklerini belirterek, "Polis evindeki yemekle eskileri yad edip bizlerin kültürünü yaygınlaştırmak, çocuklarımız ve torunlarımız arasında manevi bir duygu oluşturmak amacı ile bir araya geldik. Emekli öğretmenimiz Yurdagül Özelçi onur konuğumuz oldu. Almanya'dan Leyla Güven'in gelmesi sürpriz oldu. Kandilli, Alaplı ve Ereğli'de yaşayan arkadaşlarımız duygu dolu anlar yaşadı ve gurupta bunları paylaştılar. Halk Bankası'ndan emekli ve geçen ay vefat eden Nevzat Ali Ünsal'ı da anıları ile yad ederek hep beraber yemek yedik. Sivas'ta yaşayan Baha ve Gülay Küçükgültekin öğretmenlerimizle Bursa'da, Ordu'da, İstanbul'da yaşayan sınıf arkadaşlarımızla da görüntülü arayarak hasret giderdik. 34 yıl sonra ilk defa sınıf arkadaşlarını gören arkadaşlarımız var. Bu sayede paylaşımlarımız ve mutluluğumuz katlandı. Bir dahaki birleşme Haziran ayında olacak. Aramızda hiç evlenmeyen Gülay Keskin kardeşimizin düğününde ve öncesinde gerçekleşecek olması bir nebze rahatlattı. Tabi ki ana amaç yeni nesil olan çocuklarımızın bizlerin arasındaki kardeşlik ve dostluğun kendi hayatlarına örnek alması, dijital dostlukların daha yapay ve soğuk olduğunu anlamaları. 34 yıl sonra çoğu arkadaşımızın mali müşavir olması. Serbest meslek sahibi olması ve emekli arkadaşlarımızın çocuklarının öğretmen olması ayrı bir gurur kaynağı oldu" dedi.

Emekli öğretmen Yurdagül Özelçi ise duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında "Sizlerle ilk karşılaşmamın üzerinden 36 yıl geçti. O zaman, yanlarınızdaki evlatlarınızın yaşındaydınız çoğunuz. Kara tahtada tozlu beyaz tebeşirin tozunu birlikte yuttuğumuz ilk yılım. Öğretmenim. Bu sınıfta bulunan gençleri devlet bana emanet etti. Öğretmenlik yaşamım boyunca ben bu sorumluluğumu hiç unutmadım. Bilginin yanı sıra insani değerlere sahip çocuklarımla buluşmanın hazzını yaşadım Polis evinde. Yıllar sonra görüyorum ki; başarmışım başarmışsınız. Anılarına sahip çıkan, eksik gedik gözetmeyen, yüreği kocaman çocuklarım var benim. Mutluyum. Teşekkürler 11/B" dedi.