Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hafta sonunda, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Posbıyık, başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ve başkan danışmanları ile birlikte Kepez Muhtarı Baki Karaarslan, Elmatepe Muhtarı Yüksel Erkez, Ören Muhtarı Halil Sever ve Ömerli Muhtarı Süleyman Korkmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, yapılan çalışmaları değerlendirdi, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Muhtarların, siyaset üstünde kalarak, ayrım yapmadan halka hizmet vermelerinin önemine işaret etti. Toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Muhtarlar Konfederasyon Üyesi Şakir Başol ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

EREĞLİ'Yİ İYİ BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Posbıyık, yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli Belediyesi'ni tekrar yatırım yapabilen bir belediye haline getirmek için mücadele verdiklerini söyledi. Başkan Posbıyık "Çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Bütün hedefimiz Ereğli menfaatlerini ön plana çıkartmak. Bunun için de çok büyük mücadele veriyoruz. Ereğli farkında değil ama ekipler sabaha kadar çalışıyorlar. Ereğli'yi iyi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. 5 senede Allah sağlık verirse Ereğli'nin geleceğine imza atacağız. Bu çalışmalarla belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, ekibimiz hayırla yad edilecek. Kaymakamımızdan ve Valimizden Allah razı olsun, ortak çalışmalarda da fevkalade iyi bir noktaya doğru gidiyoruz" diye konuştu.

ELMATEPE SORUNUNA ARA ÇÖZÜM

Başkan Posbıyık, son günlerde kazalarla gündeme gelen Elmatepe girişiyle ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Yolun Karayolları'na bağlı olması nedeniyle istediklerini yapamadıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, belediye olarak buraya sinyalizasyon sistemi kuracaklarını söyledi.

"Elmatepe'yle ilgili Karayolları'na 3 yazı yazdık. 'Geçit yapalım' dedik. 'Hayır' cevabı aldık" diyen Posbıyık, "Orada kaza oldu, kaza olacağı belliydi zaten. Devlet 'Biz köprüyü yapacağız' diyor. Yapıncaya kadar ne olacak? İnsanlar ölecek mi? Onun için belediye olarak inisiyatifimizi kullanıp Kışla kavşağındaki sinyalizasyon sistemini yukarıya da alacağız. Orada da olacak, aşağıda kırmızı yandığında Elmatepe'de de yanacak" diye konuştu.

"DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLECEK, ÇEVRE YOLU YAPILACAK"

Posbıyık, belediyenin çalışmalarıyla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

"Belediye meclisinden oy birliğiyle revizyon imar planı geçti. Böylece Ömerli'de, Ören'de, Kıyıcak'da hiçbir yer imarsız kalmayacak ve böylece buraların doğalgaz sorununu da çözmüş olacağız.

Çevre yoluna başlayacağız. Bunun için 2 tane paletli iş makinesi siparişi verdik. Kent Meydanı avam projesi bitti, önümüzdeki günlerde sunum yapacağız. Siyasi partilere, muhtarlara, mimarlara, halka sunum yapacağız. Tenkit edilecek bir yer var mı yok mu? Kaynarca konutlarının oraya güzel bir yer yapıyoruz. Güzel bir lokal olacak. Su ürünlerinin orasını çok modern bir yer haline getiriyoruz. İnsanlar ucuz çayı modern bir yerde içebilecekler.

EREĞLİ'DE TURİZM HAREKETİ BAŞLAYACAK

Ereğli'de bir turizm hareketi bekliyoruz. Eski Belediye binasındaki Roma döneminden kalma hamam çok önemseniyor, etrafı camlarla kaplanıyor. Turist geldiği zaman gezeceği ilk nokta orası olacak. İkinci nokta Piyale Paşa Konağı olacak. Üçüncü olarak Göztepe'yi devreye sokmaya çalışıyoruz. Bu gibi emtiaları çoğaltmak suretiyle gelen turist gelip kahvaltı yapıp buradan gitsin istemiyoruz. Akşam burada konaklasın, gezecek yerleri çok olsun istiyoruz. Eski Kilise ve Heraclia Sarayı'nı canlandırmaya çalışıyoruz."