Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, köpeklerden kaçarken Alaplı Çayı'na düşen ve kayalıklara sıkışan eşek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ekipler tarafından karaya çıkartılan yaralı eşek, sedye ile yaklaşık 300 metre taşınarak araca konuldu. Eşek daha sonra hayvan barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Öğlen saatlerinde Mollabey Köyünde yaşayan vatandaşlar, köpeklerin saldırısından kaçan eşeği Alaplı Çayına düştüğünü gördü. Hemen durumu Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bildirdi. Olay yerine gelen İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve ekipler, Alaplı çayında kayalıklara sıkışmış eşeği kurtarmak için çalışma başlattı. Akıntının olduğu suya giren İtfaiye ekipleri, eşeği kurtarmak için büyük mücadele verdi. 30 dakikalık bir çalışmanın ardından ayağından ve kulağından yaralanan eşek, sıkıştığı kayalıklardan kurtarılarak çıkartıldı.

Yaralı eşeğe ilk müdahaleyi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın yaptı. İtfaiye üniformasını eşeğin ayağına saran Taşkın, daha sonra sedyeye koyarak araca kadar taşıdı. Olay yerine gelen Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine ekipler eşeği hayvan barınağına götürerek tedavi altına aldı.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, İtfaiye Müdürlüğümüze vatandaşlar tarafından yapılan ihbarda köpeklerin saldırısı sonucu eşeğin Alaplı Çayına düştüğü bilgisi geldi. Olay yerine geldiğimizde eşek çayda kayalıklarda sıkışmış halde bulduk. Belki de bir kaç gündür buradaydı. Eşeği sıkıştığı yerden arkadaşlarımızla birlikte çıkartarak sedye yardımıyla araca koyduk. İnşallah eşek sağlığına kavuşur."

Editör: Pusula Gazetesi