Akköy Köyü sakinlerinden Erdoğan Doğan 9 aydır mahalle yolunun kapalı olduğu ve araçların bu yoldan geçemediğini, 50 santimetre derinlikte kanalın doldurulup yada büz konularak yapılamadığı söyledi.

Erdoğan Doğan Akköy köyü Merkez Mahallesi’nde bulunan evlerine araçlarıyla gidebilmek için tali yolları kullandıklarını söyledi.

Mahalle halkının kazma kürek ile yaptıkları yolu zaman içerisinde iş makinası çalıştırarak kendi imkanları ölçüsünde geliştirdiklerini ve bu yoldan araçları ile evlerine gidebilir hale geldiklerini belirterek; “Bu yolu bizim babalarımız, dedelerimiz komşularıyla birlikte kazma kürek çalışarak yaptılar. Zaman içerisinde biz de kendi imkânlarımızla bu yola iş makinası soktuk. Artık arabamızla evimize gidebiliyorduk. Hatta yolun bozulmaması için gelen suları tahliye etmek amacıyla mazgal dahi yaptık. Geçtiğimiz yılın haziran ayında bu mazgallar kırıldı. Yolun açılması için köy Muhtarımız Nuh Karakız’a durumu ilettik. Ancak kendisi yolun açılacağını söyledi. O gün bugündür kaç defa kendisine söyledik. Bu yolu açmadı. Hatta biz bu konuda, gel başımızda dur biz çalışalım dedik. Gelmedi. Yolumuz 9 aydır kapalı. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Bu yoldan tarla sahipleri ile birlikte 14 aile yararlanıyor. Yol kapalı olduğu için biz evimize ve bahçelerimize daha uzak yollardan gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.

ALTERNATİF YOL KULLANIYORUZ

Mevcut yol kapalı olduğu için kendi imkanlarımızla iş makinası çalıştırıp alternatif yolda düzenleme yaptırdıklarını belirten Erdoğan; “Köye gelen iş makinasını çalıştırarak biraz düzenleme yaptık. Ama yol çamur içerisinde . Hem anayola da uzak. Çocuklarımız her sabah bu çamuru aşarak gidiyorlar okula. Bu yolun parke, yada beton yapılması lazım. En azından geçici de olsa çakıllanarak çözüm bulunmalı” şeklinde konuşarak yardım istedi.



Editör: Pusula Gazetesi