Devrek’te yapımı tamamlanan 113 yataklı Devlet Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete girdi. 14 Mart günü saat 9:00’da hasta kabulüne başlayan Devrek Devlet Hastanesi’nin ilk hastası; annesiyle birlikte gelen 6 yaşındaki Yunus Emre Kaynar oldu.

Zonguldak Kent merkezinde 7 yıldır tartışılan hastaneyle ilgili çalışmalar yeni başlarken Ereğli’den sonra Devrek’te yeni ve modern hastanesine kavuştu. 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlandığı günde hizmete başlayan hastane hasta ve çalışanlardan da tam not aldı. Hasta kabulüne başlayan Devrek Devlet Hastanesi’nin ilk hastası ise 6 yaşındaki Yunus Emre Kaynar oldu.

Devrek Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne Üst Solunum Yoları rahatsızlığıyla başvuran Yunus Emre Kaynar’ı, Başhekim Uzman Dr. Ahmet Nurettin Cengiz ile Uzman Dr. Feyzullah Hasanoğlu muayene etti. Anne Penbe Kaynar ise, çocuğunun ateşi olması nedeniyle geldiğini belirtirken hastaneyle ilgili gözlemlerini paylaştı. Daha sonra, Fatma-Ekrem Çelen ile Döner-Aydın Terzi çifti de rahatsızlıkları nedeniyle Acil Servise başvurdu. Başhekim Uzman Dr. Ahmet Nurettin Cengiz ise yeni hastaneyle ilgili bilgiler verdi. Devrek Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının yapım ihalesi 28 Eylül 2011 tarihinde yapılmış, Kasım 2011 tarihinde başlanmıştı. Yeni hizmet binası 113 yataklı kapasiteli, modern tıbbi cihazlarla donatılmış, hem fiziki mekan olarak, hem de tefrişat olarak çok ince düşünülerek halkın hizmetine sunuldu. 20 bin 040 m2’lik bir alana kurulan hastane hizmet binasında, poliklinik binası, Hasta bloğu, Enfeksiyon 2 yatak, Yoğun Bakım 10 Yatak, Yeni Doğan Yoğun Bakım 6 Yatak, Hasta Yatak Katları 95 Yatak olmak üzere 113 yataklı olarak yapıldı. Hastanede 4 ameliyathane, cerrahi ve genel yoğun bakım, hemodiyaliz ünitesi, 1 doğumhane ve çevre birimleri bulunuyor.
Editör: Pusula Gazetesi