Zonguldak’ta akşam saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Akşam saatlerinde evine gitmek isteyen vatandaşlar yoğun kar yağışı sebebiyle zor anlar yaşadılar. Dolmuş şoförleri trafiğin kilitlenmesi sebebiyle vatandaşları yarı yolda indirmek zorunda kaldı. Öte yandan İncivez Mahallesi Üniversite Sokak üzerinde araçlar rampayı çıkamadı. Karın esir aldığı Zonguldak’ta vatandaşlar, yollarda mahsur kalan araçlarını güçlükle ilerletmeye çalıştı.
Fevkani Köprüsü’nü kullanan bir ambulans ve bazı araçlar rampayı çıkmakta güçlük yaşadı.

Zonguldak´ta Kar Mesaisi
Zonguldak’ta öğlen saatlerine doğru etkisini kaybeden kar yağışı akşam saatlerinde yeniden etkili oldu. Emniyet ve belediye ekipleri buzlanan yollar için seferber oldu.
Akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle farklı güzergahlarda trafik kazaları meydana geldi. Öte yandan kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde de kar sebebiyle ulaşım güçlükle sağlanabildi. Buzlanan yollar için karayolları ve belediye ekipleri seferber oldu. Emniyet ekipleri de ulaşımın aksamaması için yoğun önlem aldı.
Etkili olan kar Gazipaşa Caddesi’nde kartpostallık görüntülere sahne oldu. Araçlar karla kaplandı. Kırılan kaldırım taşları nedeniyle üzerleri ıslanan bazı vatandaşlar Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdiler.
Meteoroloji yetkilileri kar sebebiyle vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Araçlar Buzda Dans Etti Trafik Felç Oldu
Zonguldak’ta akşam saatlerinde başlayan kar, şehir merkezinden trafiği felç etti. Otomobiller kayarken, yolda kalan polis aracının yardımına vatandaşlar yetişti.
Akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, Zonguldak şehir merkezini adeta felç etti. Belediye ekiplerinin yetersiz kalması birçok sürücüyü yolda bıraktı. Sürücülerin de kar yağışına hazırlıksız yakalanması trafiği birçok ana caddede durma noktasına getirdi. Yolda kalan sürücülerin imdadına, tuzlama araçları yerine trafik polisleri koştu.
KARLI YOLDA TERS DÖNDÜLER
Karla kaplanan yolda birçok sürücü yokuşları inip çıkamadı. Bazı araçlar, kar üzerinde adeta dans etti. Araçların kayma anı kameralara saniye saniye yansıdı. Yolda kalan araçların yardımına vatandaşlar da koştu. Bir polis aracı vatandaşların yardımı ile kaldığı yerden hareket ettirildi. Yolda kalan bir bayan sürücünün yardımına ise yine başka bir bayan koştu.
Yolda kalan bir sürücü, “Ölümden döndük. Bir tane ekip yok. Kimse yolu açmak için uğraşmıyor” diyerek Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Şehir genelinde kar yağışı devam ediyor.
Editör: Pusula Gazetesi