Kurban Bayramı nedeniyle Zonguldak protokolü, bayramın birinci günü öğleden sonra Camlı Köşk’te bir araya geldi. Bayramlaşmaya; Vali Ali Kaban, AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3’üncü Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, 19’uncu Dönem DYP Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sendika, dernek ve oda başkanları, siyasi parti ile STK temsilcileri katıldı.

PROTOKOL PARÇALARA BÖLÜNDÜ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Zonguldak Valisi Ali Kaban, sohbetlerinin ardından Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin Bayram Gazetesi’ni okuyarak gülüştüler. CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3’üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile sohbet etti. Masada protokolün parçalara bölünüşü dikkatlerden kaçmazken, AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, 19’uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de kendi aralarında sohbet ederek, kahkahalar attılar.

CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve yönetimi daha öncede olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da 22’nci Dönem Milletvekili Harun Akın ile birlikte hareket etti. İl Başkanı Halil Furat ise, meclis üyeleriyle birlikteydi. CHP Milletvekili Mehmet Haberal, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bu bayram da bayramlaşmaya katılmadı.

HARUN AKIN VE ALİ UZUN YİNE POZİTİFTİ

Camlı Köşk’e girişte protokolle bayramlaşan gruplar, siyasi partiler ve kurumlar masalarda kendi ekipleriyle oturdu. Milletvekilleri kendi arasında, siyasi parti ve kurum temsilcileri kendi aralarında konuştu. 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve 19’uncu Dönem DYP Zonguldak Milletvekili Ali Uzun´un sönük geçen bayramlaşmada pozitif enerjileriyle dikkat çekti.

KGD GAZETESİ YİNE İLGİ GÖRDÜ

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin Bayram Gazetesi de her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça dikkat çekti. Özellikle birinci sayfasında karikatürist Şerif Cihan´ın Zonguldak´ın sorunlarını ele alan karikatürü katılımcıların en çok ilgilendiği konu oldu. Protokol ise, karikatüre bakarak gerçekten kişilere benzeyip benzemediğini tartışarak gülüştüler.

“Size Her Gün Bayram” başlığı altındaki karikatürde yer alan; TTK´ya işçi alımı, Filyos Projesi, Mithatpaşa Tüneli çalışmalarının durması, duble yolların bir türlü bitirilememesi, Torba Yasa nedeniyle 22 işletmenin üretimi durdurması ve işçi çıkarması, Fevkani Köprüsü ile esnafın ekonomik sorunları dile getirilirken, yetkililerin duyarsızlığı vurgulandı.

Editör: Pusula Gazetesi