Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çatalağzı Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Adnan Akgün, Çatalağzı Beldesi'nde yapılacak olan projelerin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Beldede yeni projelerle hizmete devam edeceklerini belirten Adnan Akgün, termik santrallerin Çatalağzı'na verdiği zararlara da dikkat çekti. Yol sorununun başta geldiğini belirten Adnan Akgün, gerekirse 3 belde halkının yolu kapatması gerektiğini belirtti.

Adnan Akgün, Çatalağzı Beldesi'nde doğalgaz projesinin hayata geçeceğini belirterek, "Bana diyeceksiniz ki 'Başkanım termik santraller var, ısınma neden buradan çözülmüyor?' Doğalgazı getirmek zorundayız. Vatandaş arıyor, başkanım ısınamıyoruz soğuk. Santrale soruyoruz, arıza var 10 gün sıcak su olmayacak. İyi de kardeşim vatandaş sana güvendi odun kömür almadı. Ne yapacağız? Mağdur mu kalacağız. Beldemize doğalgaz dağıtım lisansı için EPDK'ya taahhütü için Belediye Meclisimizden karar çıktı" dedi.

Beldeye toplu konut projesi gerçekleştirileceğini belirten Adnan Akgün, "Proje alanı belirlenerek bölge ile ilgili imar planı revizyonu yapıldı. Bunu da hayata geçireceğiz. Gerekli kaynak nereden ayarlanacak, nasıl temin edilecek bunların hepsi düşünüldü" dedi.

Beldede Çocuk Kreşi Projesi'ni de hayata geçireceklerini belirten CHP Belediye Başkan Adayı Adnan Akgün, "İl Sağlık Müdürlüğümüze ait olan boş lojmanlar ve yine TCDD'ye boş binalarımız var. Beldemizde büyük bir kreş eksikliği var. Bu kreşi beldemize bu bahsetmiş olduğum alanları kullanarak kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Çatalağzı'nda bir polis karakolu kurulacağını da belirten Akgün, "Beldemizde bir karakol eksiği var. Bunu sürekli ifade ettik. Buradaki santral yöneticilerine bunu ilettik. Karakol bizim için ihtiyaç olduğu kadar sizin için de ihtiyaç, sizin de burada malınız mülkünüz var dedik. Tamam dediler. Biz de projemizi hazırladık. Ama yapıma geldiğinde ekonomik sıkıntıdayız diyerek bundan vazgeçtiler. Ama biz bu projeyi hayata geçireceğiz. Beldemizin güvenliği için bunu yapacağız. Atatürk Caddesi üzerindeki resmi kurum alanı olarak planlanmış arsamız Polis Merkezi olacak özellikleri taşıyor. Polis Merkezi olarak kullanılması şartı ile Belediye Meclisimiz tarafından 25 yıllığına tahsisi yapıldı" şeklinde konuştu.
Beldede sadece kömürle enerji değil, güneş ile de enerji üretileceğine dikkat çeken Belediye Başkan Adayı Adnan Akgün, "Güneş Enerjisi projemiz de hazır. Proje bitti. Yapım aşamasına geldik. Belediyemizin elektriğini bu elektrik enerjisinden sağlayacağız" diye konuştu.

Beldede Seyir Terası Projesi ve Şehir Kapısı Projeleri'ni de hayata geçireceğini belirten Akgün, beldenin 2 mesire alanının turizme kazandırılacağını söyledi.
Adnan Akgün'ün projelerinden bazıları ise şöyle; Toprak Su hava Ölçüm Merkezi Projesi, İstihdam Merkezi Projesi, Dere Islah Projesi, Merkez Mahallesi Mezar Alanı Genişletme Projesi, Kadınlar ve Engelliler Halk Pazarında Projesi, Çınaraltı Park Projesi, Değerlerimzi Satış Kooperatif Projesi, Çatalağzı Park Projesi.

Editör: Pusula Gazetesi