Zonguldak Barosu Avukatlarından Yılmaz Gürda beyin kanaması sonucu 70 yaşında yaşamını yitirdi. Gürda için bugün Zonguldak Adliyesi önünde bir tören düzenlendi. Merhum Gürda’nın eşi Özen Gürda, taziyeleri kabul etti. Törende; avukatlar, Gürda’nın stajyerleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldular.

Törene; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Barosu avukatları, stajyer avukatlar ve Gürda’nın yakınları katıldı.

“MESLEK KÜLTÜRÜMÜZÜN GELECEĞE YÖNELİK ZENGİNLEŞMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Törende veda konuşması yapan Baro Başkanı Ertem, bu ayrılışların kendilerini derinden yaraladığını ifade ederek şunları söyledi; “Yılmaz Gürda’yı bir 17 Temmuz günü kaybettik. Temmuz sıcağında kaybettiğimiz Hüseyin Karalı ağabeyimiz gibi Temmuz sıcağını hafızamıza nakş ettik. Bu ayrılışlar bizi derinden yaralayan, yıkan ayrılışlar. Yıllarca adliye koridorlarını adımladıkları arkadaşları veda ediyor. Dostları, yılları, yolları beraber yaşadığı arkadaşları veda ediyor. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, her Cuma günü stajyerlerimize mesleği anlatan değerli üstadımıza veda ediyorlar. Cüppesi veda ediyor, kitapları veda ediyor. Adli yılın son günü Adliye veda ediyor. Biz bu kubbenin şimdilik altında kaldık. Biz kalanlar aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Meslek kültürümüzü kıymetlendiren yapı taşları olarak görüyoruz. Değerli büyüğüm Yılmaz Gürda’nın mesleğe, meslek etiğine, disiplinine, eğitimine, saygınlığına ve mesleğin kültürüne yaptığı katkıları ideal meslek icrası olarak kabul ediyoruz. Meslek kültürümüzün geleceğe yönelik zenginleşmesinde çok önemli bir değer kabul ediyoruz. Şükranlar değerli üstadım, müteşekkiriz. Bir felsefeci ‘İnsanlar yaşatarak yaşarlar birbirini ve hayat meşalesini birbirine devreder koşucular gibi’ diyor. Bu devrediş üstat Avukat Yılmaz Gürda’nın samimiliği, babacanlığı, saygınlığı, bilgeliği karşısında onu hatırlarda bırakmayacaktır. Koşucular gibi olacağız, onun aziz hatırasını yaşatacağız. Onunla beraber koşmaya devam edeceğiz. Değerli büyüğümün hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, eşine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Gürda´nın cenazesi tören sonrası Ankara’ya nakledildi. Gürda, Ankara Karşıyaka Camisi’nde İkindi Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek. Pusula Gazetesi olarak Yılmaz Gürda´ya Allah´tan rahmet, geride kalan ailesine, Zonguldak Barosu´na ve Adli personele sabır diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi