Çaycuma Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve bölgede bir ilk olan çok dilli çocuk yuvasının açılışı yapıldı. İstasyon Mahallesi'nde faaliyete geçen olan yuvanın açılış törenine, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk, Belediye ve il genel meclis üyesi adayları sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış Çaycuma Belediyesi Çocuk Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla başladı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuşmasına İstasyon Mahallesi'ne yaptığı çalışmaları anlattı. Kantarcı ; "İstasyon Mahallesi'nde güzide bir eğitim kuruluşunu Almanya'daki hemşerilerimiz ve oradaki kardeş belediyemizin katkıları ile hizmete açıyoruz. Bu tesisin oluşumunda ve işletmesinde yürekleri bizlerle birlikte atan Almaya Lenanstant Belediye Başkanı Sayın Stefan Hundt, Lennestadt Uyum Meclisi Üyesi ve emekli Kreş Eğitmeni Edeltraud Maria, bizim Almanya ile ilişkilerimizi sağlayan Sayın Nedim Kalembaşı'na, hemşerimiz Hasan Akgönül ve Almanya'da bir başarı hikaye olan Turgut Tahtabaş'a, Almaya Çaycumalılar Derneği Başkanı Şenol Alagöz ve arkadaşlarına, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'na, Kaymakamımız Serkan Keçeli ve Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Baş'a, TCDD Gar Müdürümüz Veysel Çalışkan ve Belediye personeli ile ÇAYBEL çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum"dedi.

"SAĞIR SULTANLARA DA CEVAP VERMEK İSTİYORUM"

'İstasyon Mahallesi'ne hizmet yapılmadı' diyen sağır sultanlara da cevap vermek istiyorum"diyen Kantarcı; "İstasyon'a bir çivi çakmayanlar 'İstasyon'a çivi çakılmadı" diye konuşuyorlar. Burada elektrik hatlarını yer altına aldık. Doğalgazı her noktaya ulaştırdık. Kenan Aydın Caddesi, Osman Metin Yurtbay ve Gökhan Veli kişioğlu Caddelerini yeni baştan yaptık. Çok sayıda ara sokakları yaptık. Batı tarafında bile olmayan, Gazi Parkı bir tek ağaç kesilmeden İstasyon'a yapıldı. İtfaiyeyi getirdik, terminal baştan aşağı ele alındı. Otel çok güzel bir tesise dönüştü. En son oto galericileri bir araya getirdik. Belediyenin tahsilat birimi çok uzun zamandır hizmet veriyor. Bankamatikler bir araya toplandı. Doğu Çaycuma'daki insanların işleri çok kolaylaştı. Suda ön ödemeli sayaç yaygınlaştırıldı. Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi'nin ulaşım yolu yoktu, yapıldı. Yağmur suyu şebekesi ırmağa kadar ulaştırıldı. Evlerin içinden kanalizasyon fışkırıyordu. Bunlar tamamen önlendi. Her hangi bir sebepten kazılan yollar onarıldı. Demiryolunun doğusunda çok önemli imar uygulamaları yaptık. İstasyon'da ilk defa yap-sat başladı. Bu uygulamalardan sonra çok güzel mahalleler sokaklar oluşacak. İnşaat ve mimari alt yapısı elden geçirildi. Tapu problemleri çözüldü. Bu bölgedeki çocuklarımızın daha okula başlamadan hem Türkçeyi hem Almancayayı, daha sonra başka dilleri de öğrenebileceği bu bölgeyi taçlandıran eğitim kuruluşunu açtık"şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından anaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta anaokulun yapımına destek veren Lenanstant Belediye Başkanı Sayın Stefan Hundt ve Kreş Eğitmeni Edeltraud Maria'ın teşekkür videosu izlendi.

Editör: Pusula Gazetesi