Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karaelmas Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu&[#]8217;nda gerçekleşen törenle ikinci kez mezun verdi.

Törene; BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Halûk Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil, akademik ve idari personel, davetliler ve öğrenciler katıldı.

DUMAN: &[#]8220;ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKÇEYİ ÖĞRENDİLER; OKUYORLAR, YAZIYORLAR VE KONUŞUYORLAR&[#]8221;

Törenin açılış konuşmasını BEÜ Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman yaptı. Duman, konuşmasının başlangıcında, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;e Karaelmas TÖMER&[#]8217;e sağladığı destekler dolayısıyla teşekkür etti. Türkçeyi öğrencilerin gerek akademik, gerekse günlük yaşamlarında kullanabilecekleri bir sistemle öğrettiklerini vurgulayarak, TÖMER&[#]8217;de görev yapan tüm çalışma arkadaşlarına emek ve özverilerinden dolayı teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman, &[#]8220;Öğrencilerimiz Türkçeyi öğrendiler; okuyorlar, yazıyorlar ve konuşuyorlar. Üniversite yaşamlarında da başarıyla kullanacaklarına inanıyorum&[#]8221; dedi.

GÜVEN: &[#]8220;KARAELMAS TÖMER, BAŞARILARIYLA HEPİMİZİ GURURLANDIRIYOR&[#]8221;

BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Halûk Güven de, törende yaptığı konuşmada, &[#]8220;Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin uluslararasılaşma çalışmalarında önem verdiği en önemli noktalardan biri de yabancı uyruklu öğrencileri kazanmaktır. Uluslararası öğrencilerimize Türkçe öğretmek amacıyla 2012-2013 akademik yılında eğitim faaliyetini başlattığımız Karaelmas TÖMER, başarılarıyla hepimizi gururlandırıyor. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi&[#]8217;nde, bu yıl ise Gaziantep Üniversitesi&[#]8217;nde düzenlenen Karamanoğlu Mehmet Bey&[#]8217;i Anma ve TÖMER&[#]8217;ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması&[#]8217;nda iki yıl üst üste kazandığı birinciliklerle Karaelmas TÖMER, üniversitemizin gururu haline gelmiştir&[#]8221; dedi.

Törende, Karaelmas TÖMER öğrencilerinden Fuat Kerimov ve Rachella Koffe okudukları şiirlerle büyük alkış aldılar. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi&[#]8217;nde yapılan yarışmada BEÜ&[#]8217;yü temsil eden Haki Ismaili ve yarışmada birinciliği kazanan Dzenana Salaka yarışmadaki performanslarını sergilediler. Törende öğrencilerin, Erkan Çelik yönetiminde hazırladıkları halkoyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Öğrenciler 2013-2014 akademik yılında geçirdikleri keyifli dakikaların yer aldığı görüntülerden derledikleri filmi de törene katılanlarla paylaştılar.

Törende dereceye giren öğrencilere ödüllerini BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Halûk Güven takdim etti. Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman tarafından öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi
Editör: Pusula Gazetesi