Ereğli Belediyesi&[#]8217;nce düzenlenen ve Ramazan boyunca devam edecek olan &[#]8220;Feshane Şenlikleri&[#]8221;, önceki akşam toplu iftar programıyla başladı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programı, Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin Erdemir ofis yolu üzerinde kurduğu bin 500 kişi kapasiteli iftar çadırında gerçekleştirildi.

İftar yemeği sonrası protokol ve vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde ofis yolundan Uğur Işılak konserinin yapılacağı Amfi Tiyatro&[#]8217;ya kadar yürüdü.

&[#]8220;Feshane Şenlikleri&[#]8221; kapsamında Amfi Tiyatro&[#]8217;da düzenlenen konserde sahne alan Uğur Işılak, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek&[#]8217;in ünlü şiiri &[#]8220;Sakarya&[#]8221;nın sözleri ile bestelediği şarkıyı da seslendirdi.

Bir saat 15 dakika sahnede kalan Işılak, final şarkısını, AK Parti tarafından seçim müziği olarak da kullanılan &[#]8220;Dombra&[#]8221; şarkısının bu kez orijinalini seslendirerek yaptı. &[#]8220;Dombra&[#]8221;yı orijinal sözleri ile seslendiren Uğur Işılak, hayranlarından büyük alkış aldı.

Konser sırasında Ramazan ayının insanlara getirdiği güzellikleri anlatan Işılak, herkese Ramazan ayının sonunda en güzel bayramı edenlerden olmaları temennisinde bulundu. Işılak, "İnşallah Ramazan´ın sonunda en güzel şekilde bayram edenlerden oluruz. Her Ramazan´da bir sevinç ve kararlılıkla ve Ramazan&[#]8217;dan hemen bir iki gün evvel aldığımız kararlarla yola çıkıyoruz. Geçenlerde bir büyüğümüz dedi ki: ´Esas olan Ramazan´ da oruç tutmak değil. Amaç oruç olamaz. Esas olan insanın oruçla kötülüklerden arınmasıdır.&[#]8217; Gerçekten Ramazan ayı bu kötü alışkanlıklarımızdan, kötü hasetliklerimizden kurtulmanın bir fırsatı... İnşallah bu kötü hasetliklerden kinden, nefretten, kavgadan, kavga dilinden, kavga üslubundan farklı görüşlerde olan insanları zemmetmekten, yermekten küçük görmekten kurtulduğumuz bir ay olur inşallah Ramazan ayı" dedi.

Uzun süre ayakta alkışlanan ünlü sanatçıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, konserin anısına çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Uysal, konuşmasında, &[#]8220;Manevi duygularımızın daha da yoğunlaştığı bu mübarek Ramazan ayının, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu duyguyu bizlere dolu dolu yaşatan Uğur Işılak&[#]8217;a çok teşekkür ediyorum ve &[#]8216;hoş geldiniz&[#]8217; diliyorum. En çok sevindiğim ve mutlu olduğum şudur ki, konseri için doğru karar ve isim vermişiz. Işılak, burada kulağımızın, yüreğimizin pasını sildi. Tekrar çok teşekkürler Uğur Işılak&[#]8221; ifadelerini kullandı.

İftarın ardından sahil bandında çeşitli gösteriler yapıldı. Amfi Tiyatro yanındaki alanda yapılan ateş şov vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Editör: Pusula Gazetesi