Almanya´nın Düren Kenti Belediye Başkanı Paul Larue’nin yanı sıra Gençlik Hizmet Komisyonu Başkanı Hıristiyan Demokrat Parti’nin Yedek Başkanı Thomas Flobdorf, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Henner Schmidt, Belediye Başkan Vekili ve Özgür Demokrat Parti’nin Başkanı Kearl Hubert Cremer, Kardeş Kent Sorumlusu Sertap Tonk, Duren-Ereğli Derneği üyesi Jo Kallscheuer ve Düren Devlet Hastanesi Başhekimi, Mide ve Bağırsak Uzmanı Dr. Serhat Aymaz’ın da aralarında bulunduğu heyet, güne Ereğli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ile başladı.

ERDEM´DEN BİLGİLER ALDILAR

Düren kentindeki hastanenin idari ve finansal açıdan belediye tarafından yönetilmesi nedeniyle böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Düren Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serhat Aymaz, Düren´deki sağlık sistemi hakkında bilgiler vererek, buradaki sistem hakkında bilgiler aldı ve delegasyon üyelerini bilgilendirdi.

Başhekim Erdem´in yanı sıra, Başhekim Yardımcısı İsmet Köktürk, Ereğli Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Emre Yalçınkaya, Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Arslan ve Müdür Yardımcısı Nilüfer Uzun´un da bulunduğu ziyarette taraflar tıbbi alanda karşılıklı dayanışma ile yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

YENİ HASTANEYE HAYRAN KALDILAR

Kardeş Kent Düren´den gelen heyet, gün içinde Ömerli mevkiinde yapımı tamamlanan yeni hastane binasını da gezdi. Burada heyete İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilüfer Uzun eşlik etti.

Heyet hastanenin tüm birimlerini gezerek bilgiler alırken hastaneye hayran kaldıklarını da gizleyemedi. Düren Devlet Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Mide ve Bağırsak Uzmanı Dr. Serhat Aymaz, gezi sonrası yaptığı açıklamada, "Hastane tahminlerimin çok çok üzerinde muntazam bir yapı olmuş. Bölge için çok önemli bir hizmet” dedi.

Bu arada heyet, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile de, öğle yemeğinde bir araya geldi. Uysal´ın eşi Sevim Uysal´ın da katıldığı yemek, samimi bir ortamda gerçekleşti.
Editör: Pusula Gazetesi