TTK'ya alınacak bin 500 işçinin ilk olarak 1000 kişi için başvuru süresi bugün sabah başladı. Zonguldak dışından diğer illerden, merkez ve ilçe köylerinden gelen işçi adayları gece geç saatlerden itibaren İŞ KUR İl Müdürlüğü önünde beklemeye başladılar.

Yüzlerce işçi adayı gece geç saatlerden başlayıp başvuru için hangi saate kadar bekleyecekleri belli değil.

Yol ve yemek masrafı yapan işçi adayları devlet yetkililerinden destek olabileceğini belirttiler. Ereğli Belediyesi, Ereğli'de başvuru yapan işçi adaylarına çorba dağıttı. Diğer taraftan kentte sığınmacılar için aşevi kurularak yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlar, sabahlara kadar bekleyen işçilere sıcak bir çorba ya da çay ikram edilmesi gerektiğini belirterek "Aşevi, Kızılay ve belediyenin bu gibi durumlarda hazırlıklı olması gerekiyor. Bu çocuklar bizim çocuklar, devlet bu gençlere çorba vermeyip de kime verecek?" dediler.

İş başvurusu yapmak için gelen işçi adayları ile röportaj:

"GECE 11'DE BURAYA GELDİK"

"Koray Temel. 23 yaşındayım. Çaycuma İhsanoğlu köyünden geldim. Başvurumu yaptım. Gece 11'de buraya geldik. 11'den beri burada bekliyoruz. Geldiğimizde de baya bir kalabalıktı. Devlet bize destek çıkabilirdi. Daha iyi olurdu."

"EN AZINDAN YEMEK ANLAMINDA DESTEK OLABİLİRDİ"

"Emre Gülen ismim. En genç benim, 20 yaşındayım. Başvurumu yaptım. Bartın'dan geldim. Dün akşam saat 10'da köyden çıktık. 11 gibi burada olduk. 23 kişi geldik buraya. Buraya gelmek için masraf yaptık. En azından yemek anlamında destek olabilirdi. Gece çok sıkıntılar yakaladık. İnternetten başvurular varmış. Bilgi verebilirlerdi bize. Biz Bartın'dan gelmeyip de direk Bartın'dan başvuru yapabilirdik. Biz de çok yorgunuz. Şuan eve gidip yatmak istiyoruz."

"MASRAF YAPTIK, DESTEK OLSAYDI İYİ OLURDU"

"Emrah Çetin, 23 yaşındayım. Kozlu'nun Uzunbey köyünden geliyorum. Başvurumu yaptım. Buraya gece saat 03.00 civarında geldik. Uzun süredir burada bekliyorum. Yakınlarda çay ve simit tarzı şeyler satılıyor, onunla idare ettik. Masraf yapmış olduk, destek olsa iyi olurdu."

"ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYORUZ. PARA HARCADIK"

"Nurettin Aydemir. Zonguldak'ta doğdum, İstanbul'da yaşıyorum şuanda. İstanbul'da ekmeğimizin peşindeyiz. TTK'ya yazılmaya geldik. 29 yaşındayım. Bir şansımızı denemeye geldik. Biz sabah 05.30'da buraya geldik. Özel sektörde çalışıyoruz. Para harcadık. Yol masrafı, yemek masrafı oldu. Devlet tarafından yiyecek veya içecek desteği olabilirdi. Çok iyi olurdu. Ne diyelim, Diyecek lafımız yok."

Editör: Pusula Gazetesi