Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, ilçe merkezine seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören ve çok sayıda parti yöneticinin katıldığı seçim bürosu açılışı mitingi aratmadı. Kozlu'da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan AK Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, "Sizlere hemşerim demek istemiyorum, bana ters geliyor. Çünkü ben sizin ya oğlunuz, ya ağabeyiniz, ya kardeşiniz ya arkadaşınız ya da babanızım. O yüzden hemşerim lafını kullanmak bana ters geliyor. Genel Seçimler olur, hükümete talip olan partiler projelerini sunar, vatandaş da değerlendirir. Belediye Başkanlığı yani yerel seçimler kendine has özellikler taşır. Vatandaş, 5 yıl boyunca nasılsın Zeynep abla, ne yapıyorsun Hüseyin amca diyen kendisine bir dost, bir evlat arar. Herkes projelerini anlatacak. Ben buraya gelen kardeşlerimden kimsenin arkasından konuşulmamasını istiyorum, Bizim hakkımızda ne söylenirse söylensin kimse ters cevap vermeyecek bana söz verin. Bizim amacımız dert yanmak, şikayet etmek, kavga etmek değil. Vatandaş dert dinlemez çözüm arar. Hangi partiye oy verirseniz verin, benle sıkıntılarınız olmuş olabilir. Çünkü 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, 57 yıl bu ilçede yaşadım. Sadece 1 dakika düşünmenizi istiyorum. Tecrübesiz bir adamın belediye başkanlığına geldiğini düşünün. Su verilecek, yol yapılacak, çöp toplanacak, belediyede çalışan işçilerin maaşları düzenli verilecek, hizmet aksamadan devam edecek. Beni seversiniz veya sevmezsiniz bunları kim yapabilir bir düşünün. Bizim de eksiklerimiz, hatalarımız, yanlışlarımız olmuştur. Bunları birlikte çözebiliriz. İktidar belediyesinin ekonomik sıkıntı yaşadığı bir şehirde muhalefet bir belediyenin nasıl olacağını düşünün" dedi.

"HALKIMIN HER AKŞAM EVİNE HUZURLU GİTMESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ MÜCADELE EDECEĞİM"

"5 sene burada yaşayacaksınız. Suyunuzun akmadığı, çöplerinizin alınmadığı ve belediye işçisinin maaşını veremeyen bir belediye düşünün" diyen Bektaş, "Ben Zonguldak'ta bunları yaşadım. Bana '5 yıl boyunca kusura bakmayın başkanım, elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik' dediler. Ama 5 yıl geçti Zonguldak'a bir şey olmadı. İnşallah Zonguldak'ı da alıp hizmetin nasıl olduğunu göstereceğiz. Ben size duygularımı, gönlümü açıyorum. Projeler anlatılacak. Bugün size proje anlatmayacağım. Bir sürü problem çıkabilir. Ali Bektaş'a kin üzerinden halen siyaset yapıyorlar. Bizim kin, nefret ile işimiz yok. Bizim huzur ve barış ile işimiz var. Size projeleri sunacağım. Söz veriyorum. 24 saat çalışacağım, halkımın her akşam evine huzurlu gitmesi için gece gündüz mücadele edeceğim. Bundan şüpheniz olmasın. Size huzur ve mutlu dolu bir Kozlu vaat ediyorum" diye konuştu.

"SİZE MUTLULUK GETİRMEK İSTİYORUM"

Hazırlanan projelerin hayata geçeceğinin sözünü veren Ali Bektaş, "Bana deli gibi davranıyor diye eleştiriyorlar. Anadolu'da atın iyisine doru, adamın iyisine deli derler. Bazen delilik yapacaksın ki bu memlekette iş yapasın. Bu memlekette kamu yararına kanunu da delmişimdir, mahkemeye de gitmişimdir. Ne yapayım, halkın yararına olanı yaparım. İnsanlarımız yeter ki mutlu olsun. Ama herkes bu işten memnun olacak. Bazılarına göre insanlarını mutlu etmek çok kolaydır. Sahte suratla bakarsan o mutluluğu veremezsin. Allah herkese böyle sevilmeyi nasip etsin. Projelerimizde sıkıntı yok. Polat ağabey ve Hamdi vekillerimiz buradalar. Onlarla oturup Zonguldak'a neler yapabiliriz sohbetinden başka bir şey konuşmadık. 7 aydır sürekli bunları konuştuk. Sizleri çok seviyorum. Belediye Başkanı olsam ne olur olmasam ne olur. Bu kadar seviliyorum, sizlerin yüzüne bakabiliyorum ya o bana yeter. Ama gerçekten sıkıntılı günler geçiriyoruz. Size mutluluk getirmek istiyorum. Ama bunu tek başıma yapamam. Sizler de benimle gece gündüz 31 Mart akşamına kadar çalışma sözü verdiniz. Sağ olun var olun" ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN: "BU KADAR EZİYET, SIKINTI, DERT BUNLARA ÇARE SEVGİ, GÖNÜL BERABERLİĞİ OLMAYINCA ÇOK ZOR OLUR"

Kozlu halkının Ali Bektaş ile yeninden belediyeyi AK Parti'ye kazandıracağına emin olduklarını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Bazı siyasetçiler mikrofonu alır saatlerce konuşur. Biz burada biriz, bu yörenin insanlarıyız. Bu kadar eziyet, sıkıntı, dert bunlara çare sevgi, gönül beraberliği olmayınca çok zor olur. Ertan Başkanımız başta olmak üzere bu beldeye hizmet eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Açacağımız seçim bürosunun hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Seçimlerin ülkemize ve dünyadaki mazlumlara da ışık olmasını temenni ediyorum. Onlar da bunu bekliyorlar. Bize sığınmış olan 4 milyondan fazla insanımız var. Bu seçimler sadece Kozlu'yu değil mazlumları da ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

UÇAR: "'NEREDE KALMIŞTIK' DİYEREK BAYRAĞIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, "İlçelerimizde ve beldelerimizde seçim süresi içerisinde faaliyetlerimizi sürdüreceğimiz seçim bürolarımızı açıyoruz. Sanki Kozlu'da şu anda 31 Mart Yerel Seçimleri akşamı alacağımız zaferin provasını yapıyoruz. Burada seçim bürosu açmıyoruz, miting yapıyoruz. Sağ olun var olun. Bu coşku bu heyecan bizi mutlu ediyor, motive oluyoruz. Kozlu bizim için önemli bir yere sahip. Buraya emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar bir sürü katkıları, emekleri oldu. Geçmişteki yapılanlar geleceğimizin mirası olacaktır. Biz yeni bir dönem başlatıyoruz. 31 Mart akşamı Ali Bektaş başkanımızla 'Nerede kalmıştık' diyerek bayrağımızı devam ettireceğiz. Rekor bir oy ile AK Parti bayrağını burada yükselteceğiz. Kozlu'da mega projeleri hayata geçirecek bir başkanınız olacak.

YILMAZ: "BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYALIM, ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKMEK İSTEYENLERE İZİN VERMEYELİM"

AK Parti Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ise; "İnşallah 31 Mart tarihinde belediyemizin AK Parti bayrağıyla dalgalanmasını birlikte devam ettireceğiz. Sayın genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde sizlerin desteğiyle Kozlu'da tekrar şahlanışı, dirilişi gerçekleştireceğiz. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz de Kozlu'da başkan olarak hizmet etmeye çalıştık. Şimdi Ali Başkanımız bu hizmetleri tamamlayacak, yenilerini yapacak. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere izin vermeyelim. Kozlu'da iktidar partisinin olmadığı bir belediye olmaz ise çok zorlanacağımızın bilinmesini isterim. Zor dönemlerden geçtik bunları yaşadık" dedi.

"REKORU KOZLU'DA KIRACAĞIZ"

AK Parti'nin Kozlu'da Zonguldak rekoru kıracağına emin olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, şöyle konuştu; "Ali Başkanımızla Kozlu'da başlayan AK Parti serüveni Ertan başkanımız ve Kerim Başkanımızla devam etti. Bugün de Ali Bektaş Başkanımızla bu yola yeniden çıktık. Kozlu yeniden Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Siz Kozlu halkından desteklerini bekliyoruz. Kozlu'yu Zonguldak'ta AK Parti'nin oy oranında birinci ilçe yapacağız. 1 Nisan sabahı Kozlu'da bayrağımızı en tepeye dikeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi