Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkanı Hamdi Ayan, '67'de 67 Proje' sloganıyla yola çıktığı projeler Zonguldaklılara Dedeman Otel'de gerçekleştirilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı programla tanıtıldı. Ankara'dan gelen şehir plancıları ile hazırlanan projeleri halka anlatan MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, "Bugün Zonguldak zincirlerini kırıyor. Bugün Zonguldak prangalarından kurtuluyor. Bugün Zonguldak yeni bir başlangıca, yeni bir tarihe sizlerle birlikte imza atıyor. Yıllarca siyaset yaptığımız dönemler içerisinde gönlünü kırdığımız, istemeyerek de olsa canını sıktığımız arkadaşlarımız varsa hepsinden özür diliyoruz. Siyaset yaptığımız başkanlık dönemlerimizde parti bayrağımız inmesin, sonraki yıllara davamızı devam ettirelim maksadıyla yapmışızdır ne yaptıysak. Kimseye şahsi bir kin gütmemişizdir. Bugün kardeşiniz karşınıza çıkmıştır. Bir siyasetçi için en önemli şey şudur; görev yaparsınız, görevinizden zamanı gelince ayrılırsınız. Ve o şehir sizin arkanızdan derki Hamdi bizim Hamdi. O bizim içimizden yetişmiş birisi. O bizim kardeşimiz. Biz ona inanıyoruz. Hamdi dürüst adam diyen sizler olduğunuzdan dolayı ben buradayım. Bugün önemli bir gün. Elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bütün samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. Bugün heyecanlıyız. Heyecan varsa doğruluk vardır. Heyecan varsa samimiyet vardır" dedi.

"İNSAN HAYAL ETTİĞİ HEDEFLERE ULAŞIR, BU PROJELER HAYAL DEĞİL"

Projelerin tamamının maliyetleri ve çalışacak olan istihdam sayılarının belirlendiğini belirten Hamdi Ayan, "'67'de 67 Proje' sloganıyla yola çıktığımız Zonguldak projelerimiz, maliyetleri bakımında projelerin süresinin başladığında yaratacağımız istihdamdan, daha ki Avrupa kenti olma yoluna kadar bütün hesaplar yapılmıştır. Bugün program bittikten sonra aklınıza iki soru gelecek. Ya 'Bu şehir bunu hak ediyor' ya da 'Projeler uygulanabilir değildir...' İnsan hayal ettiği hedeflere ulaşır. Bundan yüz yıl öncesinde biri size diyebilir miydi ki cep telefonlarıyla dünyanın bir ucundaki kişi ile görüntülü görüşebilecek. Bunu söyleyenlere güler geçerlerdi. Bugün sunumunu yapacağımız projeler içerisinde bazı illeri ve ilçeleri örnek adlık. Bazılarını kendilerimiz üretmeye çalıştık. Bunlar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılmış, uygulanmış projelerdir. Ben sizlerden bu projelerin arkasında durmanızı istirham ediyorum. Artık Zonguldak 150 yıldır yer altında gezen bir şehir değil. Kabuklarını kırmış, yer üstünde konuşan, kendine bir yakışan şehir olmasını hayal ediyoruz ve bunu arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

"HEDEFİM ZONGULDAK'IN YÜZDE 50'SİNİN OYUNU ALMAK"

"Zonguldak, Cumhuriyetin ilanından sonra ilk vilayettir" diyen Hamdi Ayan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "O dönemlerde Dilaver Mahallesinde bir özel okulumuzun olduğunu, tenis kortlarının olduğunu, Fener'de 1949'lu yıllarda tenis kortlarının olduğunu özel okulların olduğunu kimse unutmasın. İşte biz öyle bir yere geldik ki hayal gücümüz dahi sınırlanmaya başladı. Şuanda Zonguldak'ta konuşulan nedir? Memnuniyet araştırması yaptılar arkadaşlarımız. Hemşerilerimizin yüzde 43'ü yol istiyor. Yüzde 12'si otopark istiyor. Yüzde 10'u da işsizlikten bahsediyor. Geriye dönüp baktığımızda, yaşam alanları, engellilerimize yönelik projeler, yaşlıların barınabileceği ve geçinebileceği yerler, bir hayal olmuş. Yola çıktığımız günden beri arkadaşlarımızı geziyoruz. Hemşerilerimizi geziyoruz. 2 kişiden birisi yoldan bahsediyor. Bu mu bizim hayallerimiz? Türkiye'nin ilk şehri, Avrupa'ya medeniyet öğretmiş olan şehir, maden kültürü yapmış olan şehir bunları mı konuşacaktı? Bunlara son vermeye geliyorum. 24 Haziran'da çok az bir oy farkıyla milletvekili olamadık. Cenabı Allah bizlere bugünleri görmemiz için onu nasip etmemiştir. Bunu böyle algılıyorum. Yaşadığımız tabloya bakıldığında MHP olarak şahsımıza büyük bir teveccüh var. Bizlerde araştırma yapıyoruz. Bizlerde anket yapıyoruz. Bu projelerin arkasından hedef yüzde 50. Birazdan açıklayacağım projeler emek isteyen destek isteyen projeler. Bu projelerin bir kısmı kamuya dayanıyor. Bir kısmı bürokrasi ile karşılaşacağım projelerimiz. Yüzde 50 oy ile seçildiğimiz takdirde bütün hemşerilerimiz, bürokrasi olsun, diğer partilerde ki arkadaşlarımızı olsun, buna saygı duyacaklardır. Zonguldak'ın yüzde 50'si önemli bir rakamdır. Bu projelerin Zonguldak'a ihtiyacı vardır."

Editör: Pusula Gazetesi