Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, pazaryerinde incelemelerde bulundu. Sabahın erken saatlerinde yoğun yağış altında köylü pazarını ziyaret eden Başkan Uysal, yağmur nedeniyle zor şartlar altında pazarcılık yapmaya çalıştıklarını söyleyen kadınların dertlerini dinledi.

Pazaryerinde sattıkları ürünlerin ıslandığını ve araç parkları yüzünden zorlandıklarını belirten pazarcıların sorunlarını not alan Başkan Uysal, daha sonra pazarcı esnafının bağlı bulunduğu oda başkanları ve pazar esnafıyla bir araya geldi.

Pazarcılar en büyük sıkıntılarının bazı marketlerin market dışında sebze ve meyve satarak haksız rekabete yol açtıklarından şikayetçi olurken, mevcut pazaryerinin yapılması ve yapım süreci ile ilgili görüş ve önerilerini Başkan Uysal’a ilettiler.

Bazı pazarcılar mahalle aralarındaki patates, soğan karpuz ve limon satan seyyar araçların engellenmesini istedi.

Pazarcının rahat etmesi, pazara gelenlere iyi davranılması konusunda pazarcılara nasihatlerde bulunan Başkan Uysal, “Yağmurluğu deneyeceksen, yağmurlu günde deneyeceksin. Pazaryerinde yaptığım incelemelerde gördüm ki, pazaryeri çok kötü bir durumda. Bizler sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayız. Siz müşterinize iyi davranın bize yardımcı olun, bizde size yardımcı olalım. Yeni pazaryeri ile ilgili projelerimiz hayata geçirilecek. Sizlerden gelen şikayetleri, talep ve önerileri de dikkate alacağız’ diye konuştu.

Sabah erken saatlerde Başkan Uysal’ı tek başına pazarda gören pazarcılar şaşkınlık yaşarken, “Biz sizi ziyarete gelecektik. Siz bizden önce geldiniz. Bu saatlerde pazaryerine gelmeniz ve bizi dinlemeniz bizi mutlu etti” dediler.

Başkan Uysal, daha sonra “Eğitim Dede” olarak tanınan hayırsever İbrahim İzmirlioğlu’nu da ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
Editör: Pusula Gazetesi