FİLİSTİN Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, bir dizi program için geldiği Zonguldak'ta Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tarafından düzenlenecek "Filistin Özgür Olmadıkça Tüm Şehirler Tutsaktır" konulu konferansa katılmak için Zonguldak'a geldi. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret eden Büyükelçi Faed Mustafa, "Filistin olarak bizim Türkiye ile ilişkimiz özel bir ilişki olduğuna inanıyoruz ve kabul ediyoruz. Bu ilişkileri ileriye götürebilmek için uğraşıyoruz. Tabi Filistin'deki olaylardan dolayı çok zor durumda olmamıza rağmen biz ilişkilerin gelişmesi için uğraşıyoruz. Türkiye ile olan ilişkimiz gelişti son zamanlarda. Ziyaretimizin ticari olaraktan bir faydası olur. Filistin devletinin kurulabilmesi için Türkiye'nin desteği her zaman var ve biz teşekkür ediyoruz. Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Çünkü her fırsatta Filistin'e desteği dille getiren başkanlardan biri. Bütün Türk halkına ve size teşekkür ederiz" dedi.

Filistin'in verdiği mücadeleye dikkat çeken ve Türkiye'nin desteğinin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Uluslararası her platformda Filistin davası Türkiye'nin davası haline gelmiş oldu. Ortadoğu'da, Suriye'de ve Irak'ta olan olayları biliyoruz. Türkiye'de 4 milyon oralardan gelmiş göçmen insan var. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu olaylar nedeniyle Türkiye'ye göçen insanları kabul ettiler. Vatandaşımız da bunu onayladı. Türkiye, devletiyle, milletiyle, Cumhurbaşkanıyla bu konuda komşularımızın ve kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için üzerine düşen her şeyi fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Filistin'de üzüntülü sahneler cereyan etti. Giderek durumun daha da iyileştiğini düşünüyoruz. Umarız yakın gelecekte komşu ülke olarak Filistin sorunlarını çözerek yoluna devam eder. Kudüs, bütün Müslümanların olduğu gibi bizim içinde önemli bir yer. Benim 3 sene önce bir süre kadar Kudüs ziyaretim oldu. Uzunca bir ziyaret yaptık. şartları yakın olarak gördük. Bizim izlerimiz var orada. Ortak tarihimiz kültürümüz, hatıralarımız var. Hatıralar yaşıyor" ifadelerini kullandı. Vali Bektaş, Büyükelçi Mustafa'ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek kömür madeni kenti olan Zonguldak'ın simgesi madenci heykeli hediye etti. Büyükelçi Mustafa ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Bektaş'a Filistin Büyük Elçiliği'ni temsil eden bir plaket takdim etti. Büyükelçi, buradaki ziyaretin ardından programın yapılacağı Ereğli ilçesine hareket etti.

BÜYÜKELÇİ MUSTAFA: KUDÜS SATILIK DEĞİLDİR

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Ereğli Belediyesi ve Memur-Sen tarafından düzenlenen, 'Filistin Özgür olmadıkça Tüm Şehirler Tutsaktır' konulu konferansa katıldı. Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu, Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve vatandaşlar katıldı. Büyükelçi Mustafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Filistin olarak haklarından hiçbir zaman ödün vermeyeceklerini söyleyen büyükelçi Mustafa, şöyle dedi:

"İroni olan bu ABD yönetimi hala yüzyılın anlaşması olarak adlandırdığı bir şeylerden bahsetmesidir. Bu yönetimin Filistin halkına verebileceği ne kaldı? İnsani çözümler mi? Hayır. Trump, biz dilenci değiliz. İşgal altında kalarak şartlarımızın iyileşmesini istemiyoruz. Meselemiz insani bir mesele değildir. Biz, tam anlamıyla siyasi bir davanın sahipleriyiz. Haklarımızdan ödün vermeyiz. Kudüs satılık değildir. Halkımız canlı bir hafızaya sahiptir. Yanında duran ve durmaya devam edecek olan ülkelerin duruşunu, aynı zamanda adil haklarının karşısında duran ve duracak olan ülkelerin duruşunu unutmayacaktır. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti'ne başkanlık, hükümet ve halk olarak halkımızın davasına duruşundan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi ve memnuniyetimizi bildirmek istiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi