Zonguldak´ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010´da patlama meydana geldi. Patlamanın ardından Engin Düzcük ve Dursun Kartal´ın cesedine zorlu süreçlerden geçilerek 8 ayda ulaşılabilmişti. Cenazelerin kimliklerini belirlemek amacıyla yapılan DNA testi nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda bekletilen ve madencilerin ölümü nedeniyle büyük bir acı yaşayan aileler, 8 ay sonra da olsa cenazelerin bulunmasının sevincini yaşadı. Yaklaşık 3 yıl önce
aşçılık yaptığı firmanın işyerini kapatmasıyla madenciliğe başlayan iki çocuk babası Engin Düzcük´ün eşi Hayriye Düzcük, sevinci ve acıyı birlikte yaşadıklarını söyledi. Kızları 3 yaşındaki Sıla ve 8 yaşındaki Beyza´nın sürekli babalarını sorduğunu belirten Hayriye Düzcük, yaşadıklarını şöyle anlattı: "İnsan gerçekten iki duyguyu bir arada yaşıyor. Hem seviniyorsun hem üzülüyorsun. Allah´a şükürler olsun ki cesedi çıktı. Bu ayın 16´sında 8 ay bitti. DNA testinden sonra alabileceğiz cenazeleri.
Beni üzen çocuklar oluyor. Sabah kalktıklarında babalarını soruyorlar. O insana ölümden acı geliyor. İnsan evde yokluğunu hissediyor. Çok zor oluyor. Huzurum gidiyor. Ölüm Allah´ın emri de, Allah kimseyi yetim bırakmasın. Beklemek de çok kötü. 8 ay boyunca elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz evde. Geç kalınması daha da üzdü. Allah´a şükür olsun ki cesedi çıktı."
ACILAR TAZELENDİ
Düzcük´ün amcasının oğlu Ergün Düzcük de 8 ay boyunca büyük acı yaşadıklarını ve cenazelerin bulunması ile bu acının biraz hafiflediğini ifade etti. Ergün Düzcük, çok üzgün olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Cenaze bulunduğunda sevinmemiz mümkün değil ama bir rahatlık var. Bundan sonra mezarı olacak, onun bir rahatlığı var. Sevinç olması mümkün değil. Sonuç da acılar tekrar tazelendi. Acılar başa sardı. Ama cenazeler bulunmadan ne yatabiliyorsun ne yiyip içebiliyorsun. O orada diyorsun,
kuyuda diyorsun. Senin burada rahat yaşaman mümkün olmuyor. Yediklerin boğazından geçmiyor, uyku uyuyamıyorsun. Süreç de çok uzun oldu. Çok bekledik."
Düzcük ailesi, bir an önce Engin Düzcük´ü mezarına defnetmek istediğini bildirdi. Komşularının taziyelerini de kabul eden aile, televizyonlardan gelişmeler hakkında bilgi alıyor.
Editör: Pusula Gazetesi