Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesinde Ereğli’deki eski Sümerbank binasında Merkez Seçim Bürosunu açtı. Seçim bürosu açılışına; CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayları, partililer ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

CHP Merkez Seçim Bürosu’nun açılışında ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Halil Furat yaparak, halkın desteğini istedi. Ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise, seçim bürolarının açılışına katılanlara teşekkür etti.

İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adaylarının tanıtımının ardından meşaleler yakılarak kürsüye gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, DSP Adayı Recep Erdoğan ile AK Parti Adayı Hüseyin Uysal’ın CHP kökenli olduğunu öne sürdü. Posbıyık, şunları söyledi:

“KİMSEYLE KAVGAMIZ YOK, BİZ HİZMET ADAMIYIZ”

“Ereğli’nin 20 yıl evveline gidin, omuzlarında su taşıyan insanları hatırlıyorum, kanalizasyonların dışarıya aktığı o ortamları hatırlıyorum. Ereğli, çok geri kalmış bir kentti. Görev geldiğim andan itibaren Ereğli’de alt yapı denilen olayı tamamen bitirmişim, artık sosyal olaylara getirdik. Ereğli, festivalleri ile kültürel çalışmaları ile alt yapısıyla marka bir kent oldu. Cenaze hizmetleri ile evde bakım hizmetleri ile insan odaklı çalışmalara başladık. Startımızı veriyoruz, gece-gündüz girmediğimiz yer bırakmayacağız. Halkımız ile birlikte onların desteği ile hep birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Benden başka adaylar var, çok değerli aday arkadaşlarımız var. Hepsi de beyefendi insanlar, gerçekten hiçbir şikayetim yok Sessiz-sedasız kimsenin kimseyi suçlamadığı bir seçim düzeni hazırladık. Kimse ile kavgamız yok, biz hizmet adamıyız, projelerimizi anlatacağız. Biz Ereğli’nin meselelerini anlatacağız. Mesela bir partinin başında, DSP’nin başında çok değerli bir arkadaşım var. Neden arkadaşım? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nde beraber çalıştık. Eşimle birlikte milletvekili adayıydı Cumhuriyet Halk Partisi’nden. Hatta ‘bu damarlarımı kesseniz altı ok akar’ derdi, Allah yolunu açık etsin. Yine Hüseyin Uysal, can arkadaşımdır, iyi bir doktordur, iyi tanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi okulunda okudu, eğitildi. O da ‘damarımı kessen’ demezdi, ‘gönlümü yarsan, buradan 6 ok fışkırır’ derdi. Ne oldu? Bir kaza oldu. Cumhuriyet Halk Partisi okulundan AK Parti’nin başına belediye başkanı adayı olarak gönderdik.”

“SESLİ’Yİ KULAĞINDAN TUTTUM ATTIM”

“Pırıl pırıl Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerini getirdim. Bunlarda sahte falan yok, başka partilerden gelip de giren yok. Mesela, AK Parti’nin listesinde Halil Bozkuş, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık var, onlar benim dergahımdan geçti, onlar yaramazlık yaptı, kulaklarından tutup attım, AK Parti kaptı. Duyduğuma göre yeni bir parti kuruluyormuş, yeni bir aday çıkacakmış. Ne güzel olur, onun başında kim var? Benim lokantadan aldığım Murat Sesli var. Yaramazlık yaptı, kulağından attım. Arslan Keleş, Ramazan Toprak, Turgut Tanyıldız, Akın Katı var. Halil Posbıyık olarak epey siyasetçi yetiştirmişim, helal olsun bana. Hepsi benim dergahımdan geçti. Özünde, samimiyetinde kalmıyorlar, başka tarafa yağcılık yapıp mecliste onlardan yana hareket edip, orada kendilerine yer seçiyorlar. Bu Türk milletine yakışır mı? Bu geleneklerimize, insanlığımıza yakışır mı? Asıl Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri burada, asıllara oy verin, sahtelere oy vermeyin.”

“EREĞLİ’DE AÇ İNSANLAR VAR

“20 yıldır hiç yalan söylemedim. 2005 yılında doğalgazı buraya getirmek için Fransız şirketlerle görüşme yaptık. Herkes bana ‘hayalci’ diyordu. 2005 yılında Alaplı, Düzce Belediye Başkanları ile bir araya geldik, liderliklerini ben yaptım, doğalgazı buraya getirdik. Zonguldaklılar bana ‘kömür madeninin olduğu yerde doğalgaz olur mu? Zonguldak’a ihanet ediyorsun’ diyorlardı. Ben geleceği bilen adamım, 2005 yılında doğalgazı getirdim. Ama şimdi Zonguldak’a, Bartın’a doğalgaz getirmek için uğraşıyorlar. Bu bir siyasette öngörüdür. Ereğli’yi adım adım planladık, hiçbir sıkıntımız yok. Perşembe günleri halk toplantısı yapıyoruz, insanlar aç ve işsiz olarak bize geliyor. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum, beni parti gözetmeksizin seçiyorsunuz, ama sevgili Ereğlililer, bir yerde hata yapıyoruz, genel durumumuz iyi değil. Yerel seçimde adaya oy veriyorsunuz, yönetici, lider olan adama oy veriyorsunuz. Ancak genel seçimde bu olmuyor, genel seçimde yaptığınız bir partiye sanki Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri gibi alttaki yönetimine bakmıyorsunuz. Yürekli mi, tuttuğunu koparan mı, burada mezarlığı var mı, yakasına yapışabiliyor musun? Bakılmadığı için işsizlerimiz çoğalıyor. Analar ve babalar Zonguldak’a kötülük yapıyorsunuz, ben doğruları anlatmak zorundayım. Tersanelerin çalışması, işsizliğin yok olması için mutlak suretle genel seçimlerde de adam gibi adam, lider yönetici, tuttuğunu koparabilen insanları seçin. ‘AK Parti hükümeti ile belediye başkanı beraber olursa iyi olurmuş’, ne diyorsun kardeşim sen? Alaplı’yı b.k götürüyor. 3 dönemden beri AK Parti’de Alaplı, b.k götürüyor. Oradaki insanların hepsi sinema seyretmeye Ereğli’ye geliyor. Eğer orada CHP’li belediye olsaydı, oraya şimdi sinemasını da, sahilini de yapmıştım. Gelin, bu tarafa gelin… Gülüç Belediyesi’ne bakın, 3 dönemdir çok sevdiğim arkadaşım Aydın Güngör belediye başkanlığı yapıyor. Orada b.klar ortadan geçiyor, daha b.ktan köy gibi bir yer. Gülüç’ü, Alaplı’yı, Kandilli’yi, Ormanlı’yı alıyoruz, oraları da ayağa kaldıracağım, oraları kent merkezi yapmazsam namerdim.”

Posbıyık, hedeflerinin de 31 Belediye Meclis üyesi ile 6 İl Genel Meclis üyesini yüzde 75 oy ile kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi