Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi´nde üç gün önce meydana gelen patlamada yer altında mahsur kalan 30 işçiden 28´inin cesedine gece saat 01.00 sıralarında ulaşıldı. Patlamanın meydana geldiği Karadon Müessesesi´nde ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten yetkililer, iki işçiye ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kameraların karşısına geçerek acı haberi verdi. Umutlu bekleyişlerin yerini endişeyi aldığı üç günün sonunda acı haber geldi. Acı haberi alan ailelerin dünyaları yıkıldı. Babaları, eşleri, çocukları ve nişanlılarının öldüğü haberini alan yakınları feryatlar edip sinir krizleri geçirdi. Gelik beldesinden patlamanın meydana geldiği Karadon bölgesine gelen madenci yakınları, burada ambulansların hazır bulunduğu
ocağın yakınına geldi. Kriz Masası Başkanı Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de ailelerle konuşarak teselli etmeye çalıştı.
Yerin eksi 540 metre aşağısından 28 madencinin cesedinin çıkarılması ile iki madenciye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Bu arada savcılar bölgede inceleme yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi