AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş ile birlikte merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde genişletilmiş sandık danışma toplantısı düzenledi.

Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Mahalleye girişinde konfeti, meşale ve alkışlarla karşılanan Başkan Bektaş, önce katılımcılara kendini tanıttı, ardından mahallenin sorunlarını dinledi.

Mahalle sakinleri, kanalizasyonlarının yola aktığını, yıllardır yollarının bozuk olduğunu ve çok fazla su faturası ödemelerine rağmen su kesintileriyle karşı karşıya olduklarını ifade ettiler.

Yaşlı bir kadının suyun pahalı olmasıyla ilgili şikayeti üzerine Ali Bektaş, “Vereceksin oyu, içeceksin ucuz suyu” diye esprili yanıt verdi. Bektaş’ın bu yanıtı, mahalle halkı tarafından alkış aldı.

Oy istemek için gelen belediye başkan adaylarının samimiyetine, referansına ve deneyimine göre karar vermelerini isteyen Bektaş, “Zonguldak deneme tahtası değildir” dedi.

KARADUMAN: “TARİH YAZMAK İÇİN BU ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Bugüne kadar sizlerle birçok kez bir araya geldik. Bunların hepsi bir teşkilat çalışmasıydı. Seçime endeksli bir çalışma hiçbir zaman yapmadık. Seçim startı verdik. Aramızda belediye başkan adayımız var. Öncelikle Zonguldak’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Teşkilat olarak, Zonguldak’ın sıkıntılarını biliyoruz. Belediye başkan adayımız da Zonguldak’ın sıkıntılarını yakinen biliyor. Bu sıkıntılarımızın çözümü için sizlerin desteğini alarak tarih yazmak için bu çalışmalarımızı başlattık. 4,5 yılda yapılmayan hizmetlerin bundan sonraki süreçte nasıl hayata geçeceğini ve hazırlanan projelerle Zonguldak’ın nereden nereye gelebileceğini sizlere anlatarak, sizlerin de desteğiyle inşallah 30 Mart 2014 yerel seçimlerimizde Ali Bektaş’ı başkan yaparak, hasret kaldığınız hizmetleri vereceğiz. Sizlerin bu desteği; sadece Ali Bektaş’a değil, Zonguldak’a da olacaktır” dedi.

UÇAR: “5 YILIMIZI DAHA HABE ETMEYELİM”

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, Zonguldak’ın 5 yılının heba olduğunu belirterek, “Seçim çalışmalarımıza daha start vermedik, ama sizlerin düşüncelerini alma adına bu tip organizasyonları yapıyoruz. Yollarınızda, sularınızda, kanalizasyonlarınızda neler çektiğinizi çok yakinen bilen bir kardeşinizim. Mithatpaşa, aslında bizim en büyük mahallelerimizden bir tanesidir. Gelen yerel yöneticilerin en çok önem vermesi gereken, en çok hizmet getirmesi gereken mahallelerimizden bir tanesidir. Ama ne yazık ki, 5 yıllık dönem içerisinde Zonguldak Belediyesi, bırak Mithatpaşa’yı, Zonguldak’ın hiçbir mahallesinin bir tane sorununu çözebilmiş değildir. 5 yılımız heba oldu gitti. Sizler de gelen adaylara, ‘Nasıl yapacaksınız? Projeniz nedir? Referansınız nedir?’ diye sorun. Yine cekli-caklı ifadelerle 5 yılımızı heba etmemizin anlamı yok” dedi.

BEKTAŞ: “AMELELİKTEN YETİŞTİK”

Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, “Rahmetli babama ‘ben belediye başkanı olacağım’ dedim. O zaman Kozlu’dayım ve 35 yaşındayım. Benim babam Adalet Partiliydi ve ben de o zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçime giriyorum. Biraz buruldu, ama dedi ki: ‘Oğlum, ben sana bilerek ya da bilmeyerek hiç haram yedirmemeye çalıştım. Benim yüzümü utandırma. Başkada bir şey istemiyorum senden.’ Ogün yola çıktım ve bugüne geldik. Bugüne geldiğimizde hiçbir iş kendiliğinden oluşmuyor. Kiminiz beni tanır, kiminiz tanımaz. Dışarıdan bakıldığında kimi bana ‘amele’ der, kimi de ‘bu kim?’ der. Ama biz hukukumuzda sadece insanlara sevgi, saygı, büyüklerimize abi, abla, anne, küçüklerimizi evlat gibi görmüşüzdür. Yaşam tarzımız budur. Amelelikten yetiştik, mühendis olduk ve buralara kadar geldik” dedi.

“İNSANLARIMIZ BU ŞEHRE LAYIK DEĞİLLER”

Zonguldak insanının talihsizliğinden söz eden Bektaş, “Hiçbir zaman insanlarımızın yüzüne baka baka yalan söylemedim. Elimden ne geldiyse, onu yapmaya çalıştım. Ama bildiğim bir tek şey var, Zonguldak insanı hakikaten çok talihsiz insanlar. Çünkü atalarımız asker zoruyla ocağa sürülmüş. Ocaklarda 50 yaşını bile görmemişler. Bu kadar çile çeken bir şehrin bugün dünyanın en iyi şehri olması gerekirken, gittikçe geriye giden, insanları yaşamaz hale getiren bir şehir olmuştur. Bazen buraya gelince, sanki başka bir yere gelmiş gibi hissediyorum. Aslında Kozlu ile Zonguldak çok yakın bir yer. Benim siyasi anlayışımda rakip kötülemek yoktur. Ama bakıldığında burası yaşanacak iyi bir yer değil gibi geliyor. Çünkü insanlar bunlara layık değiller. Avrupa’daki insanlar nasıl huzurlu ve mutlu yaşıyorlarsa, buradakilerin de aynı şekilde yaşaması lazım. Biz bu dünyaya çile çekmeye mi geldik? Huzurlu yaşamaya, çocuklarımıza güzel şeyler bırakmaya geldik. Bu zaman kadar yerel seçimlerde hep dedikoduyla, Ahmet-Mehmet şunu demişlerle, tamamen gıybet dolu, sahtekâr, hiçbir şey sunmadan, insanlara ne yapacağına inandırmadan seçim çalışmaları yapılmış. Oy alıncaya kadar sözler verilmiş, ondan sonra sözler tutulmamış. Biz babamızdan ‘söz senettir’ lafını duyarak büyüdük. Söz namustur” diye konuştu.

“GELEN ADAYLARIN SAMİMİYETİNE VE REFERANSINA BAKIN”

Zonguldak’ın, belediyeciliği hiç bilmeyen birine teslim edilmemesi gerektiğini ve oy verilecek kişinin referansına bakılması gerektiğini ifade eden Ali Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kozlu, Zonguldak nüfusunun 3’te biri… Zonguldak, Kozlu’nun üç katı… Aynı arazi ve aynı coğrafya koşullara sahip... Fakat dışarıdan gelen, ‘Burası nasıl bir şehir? Burada hiç mi siyasetçi yok, çalışan yok?’ diyor. Burada önce kendimi suçluyorum. Çünkü ben de burada yöneticilik yaptım. Demek ki, bizler Zonguldak için doğru dürüst işler yapmamışız ki, şehir hala bu durumda. Onun için şehrin artık yeni baştan, sıfırdan, inanarak, güvenerek ‘ne güzel şehir olmuş, burada da yaşanabilir’ dedirtecek duruma getirmek gerekiyor. Bunu bütün adaylar gelip size söyleyecektir. Ama Zonguldak deneme tahtası değildir. Hiç belediyeciliği bilmeyen bir insan gelse, önce 2-3 sene belediyeyi tanıyacak. 2-3 senede de maddi problemleri çözecek, bir bakmışsın dönem bitti. Ama artık bizim öyle bir şansımız yok. Su patlakları yüzünden yollar patlamış. Kanalizasyonlar dışarıya akıyor. Bir 5 sene daha buna katlanabilir misiniz? Katlanabilecekseniz, söylenecek hiçbir şey yoktur. Ama hiç kimse kötü yaşamaya layık değildir. Ben buralara ilk defa geldim ve geldiğim anda gördüm. Sorun çok büyük değil ve insanlarımız aslında çok bir şey de istemiyorlar. Sevgi, ilgi, yol, kanalizasyon, su daha sonra imkânlar el verirse iş sahaları açılabilecek yatırımlarla şehri büyütmeni, geliştirmeni istiyor. Bunlar zor işler değildir. Belediye başkanları gökten zembille inmedi. Sizin içinizden gelen biridir. Eğer o yetkiyi verdiğiniz anda sizden kopuyorlarsa, o belediye başkanı değildir. O zaten bir kez gelir, bir daha da gelmez. O yüzden sizi çok önemli bir görev bekliyor. Yakında da Zonguldak’ın kaderini ve tarihini değiştirecek projeleri açıklayacağız. Bu projeler toplam da 120 milyon TL tutarındalar. Ama şehir baştanbaşa yenileniyor. Bunu yapabilecek güç, erk, inanç bizde var. Parti gücü ve hükümet gücü bizde var. Amaç, 5 senenin sonunda, ‘Vay be, demek isteyince oluyormuş’ dedirtmektir.”

“KIYAFETİNE, TİPİNE DEĞİL, KAFASININ İÇİNE BAKIN!

Hizmetin sadece yol, su, kanalizasyon olmadığını belirten Bektaş, “Kozlu Belediye Başkanı olunca, odama ben kocaman ‘Söz veriyorum’ yazısı astım. Bazıları, ‘bu adam insanlara ayı, uzayı vaat ediyor’ dediler. Ama hepsi oldu. Yapabileceğim şeylerin sözünü verdim ve hepsini yaptım. İnsanın yapabileceği her işi biz yaparız. Bununla ilgili hiçbir derdimiz, hiçbir sıkıntımız yok. Bu konuda bizim inancımız, itikadımız çok kuvvetlidir. Makam veya koltuk gibi bir ikbal içerisinde olmadık. Önemli olan geldiğimiz görevi adam gibi yapabilmek. Karşımızdaki insanlara insan değeri verebilmek… Bir vatandaş hastalandığında hemen hastaneye yetiştirilemiyorsa ya da bir cenazesi olduğunda cenaze işlemleri yapılmıyorsa, devlet ne işe yarar? Hizmet; sadece yol, su, kanalizasyon değil, bu görevleri de vardır. Çocuklarımız kolej okulları gibi okullarda okusunlar. Bu belediye kanunlarında var. Vatandaş camide ibadetini yakışır şekilde yapsın. Bunlar başka yerlerde yapılıyor da Zonguldak’ta neden yapılmaz? Çünkü bugüne kadar futbol takımı gibi particilik yapılmıştır. Bir kere belediye başkanı seçiyorsunuz ve beş sene ona esir oluyorsunuz. O nedenle verdiğiniz oya sahip çıkacaksınız. Sizden oy isteyen insanın samimi olup olmadığına bakacaksınız. Bir de referansına bakacaksınız. Kıyafetine, tipine değil, kafasındaki düşüncelere bakacaksınız. Çünkü Zonguldak’ın bırakın 5 seneyi, kaybedecek 1 günü dahi yok. ‘Nasıl bir şehirde yaşıyorsunuz?’ lafını sildirmek lazım. Ben bunu tek başıma yapamam. Teşkilatım ve halkımla birlikte yaparım. Macera aramayacağız. Zonguldak deneme tahtası değil. Ben iki dönem Kozlu Belediye Başkanlığı yaptım ve verdiği sözleri tutan bir adam olarak karşınıza çıktım. Bize inanırsanız, bizim peşimizden koşacaksanız, inanmazsanız da hiç size kızmam. Ama 5 sene içerisinde Zonguldak’ın kaderini değiştireceğime inanın. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Girdiğimiz işin zorluğunu biliyoruz, ama biz bu yükün altına girdik ve bundan sonrada gireceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından mahalle halkı, seçimi kazandığında bu sözlerin hepsinin kendisine hatırlatılacağını ifade etti. Bektaş ise, “Asla tutamayacağım sözü vermem” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi