Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, kuruluşunun 59&[#]8217;uncu yıldönümü nedeniyle bir gece düzenledi. TSO Lokali Yaman Restoran&[#]8217;daki (Kilise) geceye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Oda Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Meydan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Turgut Aydın, KESK&[#]8217;e bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri, odanın Kastamonu, Karabük ve Bartın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

SOĞANCI: &[#]8220;MAKİNE MÜHENDİSLERİ AÇISINDAN KEYİFLİ BİR ANI PAYLAŞMAYA GELDİK&[#]8221;

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, yaptığı konuşmada, &[#]8220;Emeğin başkenti Zonguldak&[#]8217;ta aranızda olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Odalarımızın insanlara emekten, haktan, hukuktan yana yaptıkları çalışmalarda içinde bulunmaya çok dikkat ediyoruz. Maalesef Zonguldak&[#]8217;ta acıları paylaşmak için de çok geldik. Ama bugün özellikle makine mühendisleri açısından keyifli bir anı paylaşmaya geldik. Meslektaşlarımın 25, 40 ve 50&[#]8217;nci yıllarını doldurmanın sevincini birlikte yaşıyoruz&[#]8221; dedi.

ŞAHİN: &[#]8220;YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE KENTİN YENİDEN DÜZENLENMESİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ&[#]8221;

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin ise, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Önümüzde yerel yönetim seçimleri var. Aday olan ya da olacaklara şimdiden başarılar diliyorum. Bugün, kentlerimizin ve toplumun yerel seçimlerde ihtiyacı olan temel yaklaşım, &[#]8216;toplumcu ve halkçı bir yerel yönetim&[#]8217; anlayışıdır. Yerel yönetimlerde daha özerk ve özgür bir yapı için temel çıkış noktası, halkın yönetimde söz, yetki ve karar sahibi olmasıdır. Çağdaş ve daha yaşanabilir kentler yaratılabilmesinin yolu donanımlı, bilgi, birikim, deneyim, beceri, irade ve vizyona sahip yerel yönetimlerim oluşturulmasından geçmektedir. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi olarak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kentin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunacağına inandığımız, kamuoyunu doğrudan ilgilendiren &[#]8216;Yaşanabilir Bir Zonguldak İçin Öneriler&[#]8217; başlıklı önerilerimizi kent ölçeğinde çağdaş tartışma zemini yaratması umuduyla önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız. Verdikleri destek, katılım ve katkıları için kendilerine yürekten teşekkürlerimi sunarım. TMMOB örgütlülüğü büyük bir ailedir. Bunu yok etmek veya yok saymanın mümkün olmadığını bir kez daha buradan ifade etmek isterim. Son söz olarak, siz çok değerli üyelerimize ve eşlerine teşekkür ederken, Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu ve şahsım adına saygılar sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki varız.&[#]8221;

Gecede, 25, 40 ve 50&[#]8217;inci yılını dolduran makine mühendislerine birer onur plaketi verildi. Ayrıca geceye Fransa&[#]8217;dan katılan sanatçı Ali Asker, davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Editör: Pusula Gazetesi