Zonguldak Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında dün yapıldı. Mecliste, 2'nci gündem maddesinde; Atatürk Devlet Hastanesi'nde ve İstasyon Caddesi'ndeki otoparkların kaldırılması görüşüldü. Gündem maddesinde CHP içinde iki zıt görüş oluşurken, AK Partili üyeler ile de tartışmalar yaşandı.
Trafik Komisyonu'nun "Otoparklar kaldırılsın" diye verdiği karara; CHP'li Atınç Kayınova ve Tahsin Erdem, "Otoparklar kaldırılmasın" önergesi verdi.

KARAGÜZEL: "MİLLET ARABASINI SIRTINA MI ALSIN?"

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, yaptığı konuşmada, "Zonguldak'ta otoparklar büyük sorun. Belediyenin de burada zafiyeti var. Bu bahsedilen otoparkları kaldırmak yerine tretuvar yapılması önerildi. O zaman bu yapılsın. Millet arabasını sırtına mı alsın? Bu komisyon kararına hayır diyoruz. 5 gün boyunca çalıştık. Neden bu yazıyı dairesine iade ediyorsunuz?" diye karşı çıktı.

Tahsin Erdem ise, "Bunu bu kadar uzatmaya gerek var mı?" diye tartışmayı sonlandırmak istedi.

Gündem maddesi ile ilgili yazı dairesine iade edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

2019 YILI PERFORMANS PROGRAMI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Mecliste, Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün hazırladığı 2019 Yılı Performans Programı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Komisyon raporuna AK Parti Grubu ve MHP Grubu ret oyu verdi.
Karagüzel, performansı beğenmediğini belirterek, "Olay sadece bir takım yanlış hesaplamalar değil. Hiç özen göstermemişiniz" dedi. Performans oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Pusula Gazetesi