Ferdi Kazancıoğlu tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Merve Kazancıoğlu'nun yapacağı "Suskunlar" adlı oyunda,"kadına şiddet, çocuk istismarı, sapıklık, saplantılar ve uyuşturucu" konu alınıyor. İlk defa sanatseverlerin karşısına çıkacak oyunda, Zonguldak'ın tanınmış RapçisiDuhan Koç da, uyuşturucuya ve kadına şiddet konusuna dikkat çekmek için müzikal anlamda rol alacak.

Amatör Tiyatrolar Kültür ve Sanat Derneği (Tiyatro Hanedan) Başkanı ve aynı zamanda oynanacak olan oyunun yazarlığını yapan Ferdi Kazancıoğlu, 16 Ekim 2018 Salı günü sahnelenecek olan oyun öncesinde Yönetim Kurulu ve oyuncularla birlikte Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret ederek, destek istedi.

Başkan Ferdi Kazancıoğlu,ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söylemeliyim, Zonguldak gibi sıkıntılı süreçten geçen bir ilde bu kadar mütevazı ve donanımlı bir Valimiz olduğu için gurur duyduk. Tam bir devlet adamı, saygımız-sevgimiz on kat daha arttı, gençlere verdiği önem ve değer muazzamdı. Biz genç, dinamik, aykırı ve disiplinli bir tiyatro ekibiyiz. Ve bu sanat mücadelemizde çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Hem Sayın Valimizle tanışmak, hem de projelerimizi paylaşmak istedik, bizleri kırmadı ve çok güzel sohbet gerçekleştirdik. Zonguldak'ta sanatın sıkıntılarını ve çözümlerini konuştuk ve projelerimizden bahsettik. Valimizin bizlere söylemiş olduğu tam destek sözünü aklımıza kazıdık. Zaten Sayın Valimizin yazmış olduğu kitapları okuduğum için ayrı bir hayranlığım vardı. İlk kez devlet adamı büyüğümüzün gücünü arkamızda hissettik, kendilerine teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında oynayacağımız, 'kadına şiddet; çocuk istismarı, sapıklık, saplantılar ve uyuşturucuyu'konu alan oyunumuz, bir saat 15 dakika sürecek. Oyundaki amacımız,uyuyan yetişkinleri uyandırmak. Üzülerek söylüyorum, bu cennet vatanda bu olayları yaşamak bizleriz kahrediyor. Tiyatro Hanedan,misyonu gereği böyle bir duruma kayıtsız kalamazdı. Her zaman güldürüp, eğlendiriyoruz, bu sefer düşünceler içerisinde bırakıp, korku ve heyecanı seyircimize bırakacağız. Bu oyun, aynı zamanda Tiyatro Hanedan'ın sezon açılış oyunu. Zaten zor olan bir oyunu omzumuzdaki yüklerle beraber ikiye katladık. Böyle bir projeye kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Zonguldak halkının ve esnafının sahiplenmesini istiyoruz. Biz üç kişi başladığımız sanat yolculuğumuzda yirmi beş genç olarak yolumuza devam ediyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi