Yarışmayı; Kaymakam Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Ormancı İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Rıza Çapkın, Gıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da izledi.
Bu yıl 3'üncüsü yapılan fuar kapsamındaki yarışmaya 15 çiftçi buzağılarıyla, 9 çiftçi de malaklarıyla katıldı. Hayvan sahipleri, buzağı ve malaklarını tek tek jüri önüne çıkardı.
Yarışmada adaylar, yaşa göre gelişim, ırk özelliklerine sahip olma durumu, hayvanın mizacı, bacak, gövde ve kafa yapısı kategorilerinde yarıştı.
Bartın-Karabük-Zonguldak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Alkan, Elife Miray, Bora Aytan, Muhammet Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, Talha Özeren yer aldığı jürinin yaptığı puanlama sonucunda en güzel buzağı ve malaklar belirlendi.
Değerlendirme sonunda Kadir Yaşa'ya ait buzağı üçüncü, Cevat Özer'e ait buzağı ikinci, Murat Yılmaz'a ait buzağı birinci seçilirken, Satiye Mantarlı'ya ait malak birinci, Muharrem Uysal'a ait malak ikinci, Sultan Özbay'a ait malak üçüncü oldu. Bazı buzağılar podyuma çıkmakta direnirken renkli görüntülere sahne olan yarışmada dereceye giren hayvan sahipleri altın ve yem ile ödüllendirildi.

Editör: Pusula Gazetesi