Yarışmayı, Gıda Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Gıda Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Karabük Gıda tarım ve Ormancılık İl Müdür Yardımcısı Erdal Kaya, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Ekpolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan izledi.
21 yoğurt üreticisinin katıldığı ve jüri başkanlığını BEÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu Okur'un yaptığı yarışmanın jüri üyeliklerini İrem Uzunsoy, Koral Kumral, Mücahit Güleç, Tuğrul Dereli, Körpüş Mısırlı, Veysel Karaaslan ve Ekim Şener gerçekleştirdi.
Tat, koku, kıvam ve sunum kategorilerinde değerlendirilen yoğurt yarışmasının birinciliğini Taner Keçeci, ikinciliği Mahir Karakuş, üçüncülüğünü Bahar Güneş elde etti. Dereceye girenler altın ve yem ile ödüllendirildi.
Gıda Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı tüm üreticileri tebrik ederek; "Yarışmaya katılanların hepsi bizim için birincidir. Üretim yapan insanlarımız bizim başımızın tacıdır. Kim ne üretiyorsa bu memleket için ciddi savaş veriyor demektir"diye konuştu.
Ekpolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ise fuarlarda ellerinden geldiğince çiftçileri teşvik etmek açısından etkinlikler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi