Su ürünlerinde 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı devam ederken, kıyılarda çapari yasağının kalkmasının ardından Zonguldak'ta balıkçılar tekneleriyle açılarak palamut avına çıktı. Yasağın kalktığı ilk günde denizden umutlu olduklarını belirten balıkçılar, palamudun bol olacağını söyledi. Zonguldak'ta sabah saatlerinde denize açılan balıkçılar bol miktarda palamutla geri döndü. Limanda 5 tanesi 20 TL'ye alıcı bulan palamut, balıkçı tezgahlarında ise tanesi 7 buçuk TL'den satışa sunuldu.

"BU YIL BOL BOL BALIK YİYECEĞİZ"

Yasağın kalkmasıyla sezonun ilk palamutlarını tuttuklarını belirten Balıkçı Ali Sadık (60), "Allah'ın izniyle çapara başladık. Rastgele dedik. Bugün iyiydi. İleride ne gösterir bilemiyoruz ama denizde balık bol. Ama zamanla hava şartlarında ne olur bilinmez. Vatandaşın karnı doyacak büyük ihtimalle. Bu gün tutulan balıklardan 4-5 tanesi 20 liraya gitti. Lüferde gözüküyor denizde. Hava şartları ne gösterir bilemiyoruz. Palamut'un bol olacağı gözüküyor. Denizde ki görünüşe göre bu sene bol balık yiyeceğiz. Palamut'un bol olması fiyatları etkiler. Oltacı bu işten para kazanmıyor. Sabah 3'te çıktık. Herkes naibi neyse onu tuttu. Geçen sene palamut vardı ancak büyük yoktu. 22-23 santimetreyi geçmedi. Çingene palamudu diyoruz onlara. 1 kiloluk, 850 gramlık palamutlar çıkmadı denizde. Hayırlısı diyoruz" dedi.

PALAMUT TEZGAHTA 7 BUÇUK TL

Liman'da 5 tanesi 20 TL'den satışa sunulan palamut, tezgahlarda ise 10 liraya kadar yükseldi. Balık fiyatlarının düşeceğini ve denizden umutlu olduklarını belirten satıcılar, "Bu sene İnşallah bol olacak vatandaş ucuz ucuz balık yiyecek. Şuanda palamudun tanesi 5-10 TL arasında değişiyor. İri Palamutlar bunlar. Mezgit var daha sezon başında 20 TL. İnşallah 15-20 gün sonra daha da ucuzlar. Fiyatlar 15-20 güne kadar düşer. Palamut, 5 TL ila 7,5 TL'ye kadar düşer. Mezgit 10 TL ila 15 TL'ye kadar düşer" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi