Zonguldak’ın “Mecburiyet Caddesi” olarak bilinen Gazipaşa Caddesi, engelli atlama parkuruna döndü. Doğalgaz, ana su şebekesinin değişmesi ve yağmur sularının kanalizasyon sistemine bağlanması amacıyla başlatılan çalışma, yağmurla buluşunca, caddenin bir tarafından diğer tarafına geçmek mümkün olmadı. Yapılacak asfalt çalışması öncesi zemini 20-30 santim aşağı indirilen cadde üzerinde hemen hemen her yer engelli atlama parkuruna döndü. Kentte sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının devam ettiği kentin en işlek caddesi Gazipaşa, yağmurla birlikte çamur deryasına döndü. Asfaltlama çalışması için hazırlık da yapılan caddede yer yer küçük göletler oluştu. Vatandaşlar, su birikintileriyle dolu caddede yürümekte güçlük çekti. Kent sakinleri, caddede karşıdan karşıya geçerken, su birikintilerinin üzerinden hendek atlar gibi atlayarak geçti. Vatandaşlar, ayaklarının ıslanmaması için yoğun çaba harcadı, bazı vatandaşlar başarılı olamadı.

ÇALIŞMA VAR, TEDBİR YOK

Zonguldak Belediyesi, doğalgaz, ana su şebekesinin değişmesi ve yağmur sularının kanalizasyon sistemine bağlanması amacıyla başlatılan çalışma nedeniyle takdir kazanırken, almadığı önlemler nedeniyle vatandaşın sert tepkisiyle karşılaştı. Çalışmaların ilk gününden itibaren kazılan kanalların üzerine basit demir köprüler koyan Zonguldak Belediyesi, yağmurun ardından vatandaşın en çok kullandığı birkaç noktada benzer önlemler almaması dikkat çekti.

SPORCULARI ARATMADILAR

Özellikle Madenci Anıtı, Emral Çarşısı önü, Ulu Cami önü ve Valilik önünde oluşan göletler nedeniyle karşıdan karşıya geçmek çok zorlaştı. Vatandaşlar, ya göletlerin üzerinden atlamaya çalıştılar, ya da çamura dönen yoldan yürümek zorunda kaldılar. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar, yolu uzatmamak için paçaları sıvayıp atlamayı denerken, bazı vatandaşlar ise tüm denemelerine rağmen başarılı olamadı. Engelliler ve çocuklar en çok zorlananlar oldu. Bazı vatandaşlar karşı caddeye geçebilmek için uzun süre dolaşarak en uygun yeri bulmaya çalıştılar. Vatandaşların bu halleri sporcuları aratmadı.

KADINLAR İSYAN ETTİ

Yaşanan manzaradan en çok etkilenenler arasında yer alan kadınların tepkisi dikkat çekti. Zonguldak Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e seslerini duyurmaya çalışan kadınlar, “Bu nasıl rezilliktir. Belediye Başkanı bunu görmüyor mu?” diye sordu. Kadınlar arasında bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışandan ileri yaşına rağmen engelleri aşmaya çalışanına kadar hemen hemen herkes tepkiliydi. Kadınlardan biri, Başkan Akdemir’e olan tepkisini, “Beni çekeceğinize Belediye Başkanı’nı çekin. Gelsin buraya atlasın. O atlarken çekin. Nasıl atlıyormuş, bir bakalım. Başkanı bizim gibi atlarken çekin. Bir zahmet kalksın gelsin, şu rezilliğimizi görsün. Bu yaşımıza geldik, böyle şey görmedik” sözleriyle ifade etti.

ARAÇ TRAFİĞİ FELÇ

Tedbirsizlik, çalışmalardan kaynaklanan yoğun trafiği adeta felç etti. Gün boyunca kentin pek çok noktası adeta kilitlendi. Tır ve kamyonların günün her saatinde kent merkezinde yer alması yaşanan sıkıntıyı da katladı. Bazı sürücüler; “Belediye Başkanımız bizden sabır istedi. Biz sabretmeye razıyız da bunca kamyon, tır da biraz sabretsin. Bu araçlar gündüz saatlerinde trafiğe sokulmasa sıkıntı bu kadar olmaz” diyerek tepki gösterdi.


Editör: Pusula Gazetesi