1000 KİŞİ GEZİ PARKI İÇİN YÜRÜDÜ

Zonguldak´ta yaklaşık 1000 kişi, ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyerek Taksim Gezi Parkı´nda meydana gelen olayları protesto etti. Zonguldak Demokrasi Platformu´nun düzenlediği eylem için halk, İsmet Paşa Parkı´nda toplandı. Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir ile CHP İl Başkanı Halil Furat´ın da katıldığı eylemde Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, basın açıklamasıyla Gezi Parkı´ndaki polisin sert tutumuna tepki gösterdi.

Basın açıklamasının okunmasından sonra kalabalık, kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da ters yönde yürümeye başladı. Bu sırada caddede trafik durdu. Araçların arasından ve kaldırımdan yürüyen kalabalık, AK Parti İl Başkanlığı´nın da bulunduğu Madenci Anıtı´na kadar yürüdü. Grup, burada kısa süre slogan attıktan sonra tekrar caddeyi takiben İsmet Paşa Parkı´na yürüdü. ´Yaşasın Taksim direnişi´, ´her yer Taksim her yer direniş´ yazılı dövizler taşıyan kalabalığa cadde üzerindeki işyerlerinde bulunanlar ve sürücüler de alkışlarla destek verdi. İsmet Paşa Parkı´nda bir süre slogan atan grup, ardından tekrar aynı caddede ters yönde yürüyerek yeniden Madenci Anıtı´na geldi.

Kalabalık arasındaki bir grup, girişinde polislerin barikat kurduğu AK Parti İl Başkanlığı´nın bulunduğu binaya girmek istedi. Ancak CHP İl Başkanı Halil Furat´ın uyarısıyla grup polisin müdahalesine gerek kalmadan geri çekildi. Kalabalık, burada bir süre hükümet aleyhinde slogan attıktan sonra yeniden caddeyi takiben İsmet Paşa Parkı´na yürüdü. Eyleme katılanların büyük bölümü parktan ayrılırken, yaklaşık 60 kişilik grup parkta beklemeyi sürdürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi