Zonguldaspor'a 5 yıl önce Bursa Kestel Belediyespor'dan transfer olduktan sonra 4 yıl boyunca kırmızı-lacivertli forma altında attığı attırdığı gollerin yanı sıra kişilik ve karekteri, hırsı ve mücadelesi ile taraftarın sevgili haline gelen Okan Eken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

250 BİN LİRAYA SERBEST

Transfer olduğu Keçiörengücü ile aralarında yaptıkları sözleşmede 250 bin lira serbest kalma maddesi bulunduğunu doğrulayan Okan Eken'in ardından kırmızı-lacivertli ekip bir türlü Okan gibi bir santrafor bulamadı.

"GOL İÇİN POZİSYONA GİRMEK LAZIM"

Zonguldakspor'dan Keçiörengücü'ne transfer olan Okan Eken takımdan ayrıldıktan sonra kırmızı-laciverli ekibin 3 forveti yalnızca 2 gol atmıştı. Bu durumu değerlendiren Okan Eken "Gol atmak için üretken olmak lazım. Zonguldakspor forması giyerken son zamanlarda bende oradayken pozisyon üretmekte zorlanıyorduk. Yani üretken olduktan sonra 5 pozisyon geliyorsa 10 pozisyona gireceksin ki bunlardan birkaç tanesi gol olsun. Az pozisyona girildiği zaman takımlar gol bulmakta zorlanıyorlar." dedi.

"ZORU BAŞARDILAR"

Kendisinin takımdan ayrıldıktansonra eski takım arkadaşlarının da sıkıntılı dönem geçirdiğini belirten Okan "Arkadaşlarım zaman zaman sıkıntıya düşebilecek maçlara çıktılar ama eski takım arkadaşlarım o kendi kalitelerini sahaya yansıtıp rahat bir sezon geçirdiler. Dediğim gibi zaman zaman sıkıntılı süreçler olsa da atlatmayı ve sezonu bitirmeyi başardılar. Onları kutluyorum" dedi.

"YENİ TAKIMIMDA HERŞEY YOLUNDA"

Transfer olduğu yeni takımında mutlu olduğunu belirten Okan Keçiörengücü'nün maddi olanaklarının çok iyi olduğunu söyledi. Keçiörengücü'ne transferi gerçekleştikten sonra zaman zaman ilk 11'de forma şansı bulamayan Okan Eken, toplamda Keçiörengücü forması ile 17 kez sahaya çıktı. Eken, bu maçlarda 7 gol kaydederek, kendini Ankara ekibine de sevdirmeyi başardı. Eken bazı dönemlerde ufak sakatlıklarının bulunduğunu ve riske atmamak için ilk 11'de sahaya çıkmadığını ifade etti. Eken konuyla ilgili olarak, "Keçiörengücü'nde mutluydum. Bazı sakatlıklardan dolayı bir kaç maç 11 de çıkamadım. Keçiörengücü bakıldığında maddi gücü yüksek bir takım tesisleri olsun, maddi imkanları olsun, ligin üstünde. Bu nedenle daha rahat bir futbol ortaya koyabiliyorsun. Kafanda rahat oluyor" şeklinde konuştu.

"HAKAN ABİ İLE HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUZ"

Zonguldakspor ile bağları güçlü olan ve kırmızı-lacivertli forma ile başarılı 4 yıl geçirip 2 şampiyonluk yaşayan Okan Eken'in ismi tekrar Zonguldakspor ile anılmaya başlandı.

Zonguldakspor'a tekrar transferi ile ilgili söylentilere yanıt veren Okan ayrıca Genel Kaptan Hakan Hürfikir ile her zaman görüştüklerini belirterek "Hakan abi ile biz her zaman irtibat halindeyiz. Ancak tekrar transfer olma gibi bir durum yok yani o şekilde gelişen bir durum yok." şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi