Corona Virüs salgını nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun akibeti belirsizliğini koruyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir Süper Lig, TFF 1., 2. ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 12-13-14 Haziran'da başlayacağını açıklamıştı.

TFF'nin ligleri başlatma kararına ilişkin tartışmalar devam ederken, TFF 2'nci Lig, 3'üncü Lig ekipleri TFF'ye başvurma kararı aldı.

KULÜPLER BAŞLAMA TARİHİNİ ERKEN BULDU

Corona Virüs salgınının tam olarak kontrol altına alınmadığını düşünen TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekipleri, 12-13-14 Haziran'da başlayacak olan liglerin 11 Temmuz haftasında başlamasının daha uygun olacağını TFF'ye görüş bildirecek.

TFF VE BİLİM KURULU TOPLANACAK
TFF Başkanı Nihat Özdemir liglerin 12 Hizaran'da başlayacağı yönündeki açıklamasında "Şimdilik" ibaresi kullanmıştı. TFF yönetimi ve Bilim Kurulu'nun Pazartesi günü tekrar toplanarak gidişat ile ilgili değerlendirme yapacak. Özellikle 2. ve 3'üncü Lig'in yanı sıra Bölgesel Amatör Lig'in oynanıp oynanmayacağı konusunda kesin kararını verecek. Maçların tekrar iptali söz konusu.

VOLKAN CAN: "BENCE LİGLER OYNANMAZ"

TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, "Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal derler ya öyle bir durum. Birisi kötü olacak burada ya da pandemiyi kimse görmeyecek, herkes maça çıkacak. 6 hafta sonra kaç kişi sağ kalırsa kalacak. Öyle bir durum. Ne yapılırsa bir sorun çıkacak burada. Kimseyi memnun etme şansınız yok. Bu iş çok zor, bence ligler oynanmaz." ifadeleri kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Can, "Sayın bakanımızdan randevu talep etmiştik, o da bizi kırmadı. Kulüplerin geleceği ile ilgili konuşmalar yaptık. İddia gelirlerinin 7 yıldan beri artmamasını, iddiayı giren maç sayılarının arttırılmasını konuştuk. Teşkilat başkanlığından geldiği için bizimle yakın ilgilendi." dedi.

"SEZONUN OYNANMADAN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Can, "Bu sezonun bir türlü bitmesini istiyoruz. Ya oynanarak bitsin ya oynanmadan. Bizim temennimiz sezonun oynanmadan bitmesi yönünde" dedi.