Zonguldak Şoförler Otomobilciler Esnafı Başkanı Osman Köksal Bahar, kontak kapatan özel halk otobüslerinin işini kendilerinin yapabileceğini belirterek bu işe talip olduklarını belirtti. Dolmuşçu esnafı ile bir toplantı yaptıktan sonra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşeceklerini belirten Bahar "Halkı yolda bırakmayacağız" dedi.

Zonguldak Halk Otobüsü hizmeti veren Atıl İnsan Kaynakları İşletmecisi Akın Kavi Belediye ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle otobüslerini seferden çekmişti. Hizmetin aksamaması ve Zonguldak halkının mağdur olmaması için dolmuş esnafı yolcu taşımaya başladı.

BAHAR; "HALKI YOLDA VE DURAKTA BIRAKMAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan ve halkının mağdur edilmesine seyirci kalamazdık diyen Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, " Yıllardır Zonguldak halkının desteği ile ekmeğimizi ve aşımızı kazandık. Böyle bir günde Zonguldak halkının mağdur edilmesine seyirci kalamazdık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Zonguldak halkının yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Süreç tamamlanıncaya kadar hiçbir vatandaşımızı yolda ve durakta bırakmayacağız. Bizler yıllardır bu işi yapıyoruz ve biliyoruz"

Zonguldak Toplu Taşıma işine talip olduklarını ve bu işi en iyi bilen olduklarını söyleyen Bahar; "Zonguldak Toplu taşıma işinin bize verilmesini talep edeceğiz. Önümüzdeki günlerde önce şoför esnafı ile bir toplantı yapıp daha sonra Zonguldak Belediyesi ile bu konuda görüşme yapacağız. Zonguldak halkını mağdur etmemek için tüm imkanımızı kullanacağız" dedi.