ZONGULDAK'ta darbe girişimiyle ilgili başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.

Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'nin 41 kişi hakkında 15.07.2016 tarihinde bir kısım askeri birlikler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve FETÖ/PDY silahlı örgütüne üye olmak suçlarına ilişkin olarak başlattığı soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Zonguldak eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Zonguldak'a getirilmişti.

2010- 2014 yılları arasında Zonguldak Emniyet Müdürü olarak görev yapan Metin Seyfi Sazak, darbe girişiminin ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Darbe girişiminden 1 gün önce Zonguldak'a geldiği ve darbe girişiminin başarılı olması durumunda sıkıyönetim valisi olacağı iddia edilen Sazak, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Metin Seyfi Sazak'ın savcılıktaki ifade işlemi sona erdi.

Savcı, Metin Seyfi Sazak'ın tutuklanmasını talep etti.

Metin Seyfi Sazak tutuklandı.

Sazak, Beycuma Cezaevine götürülecek.


Editör: Pusula Gazetesi