Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, geçtiğimiz hafta içinde yapılan delege seçimleri ve kendi dönemlerinde yapılan faaliyetleri anlattı.

Kendi dönemlerinde işçilerin sosyal hakları anlamında çok güzel adımlar attıklarını belirten Demirci "Eylemse eylemi, işçi alımı ise işçi alımını yaptık. Sözleşmelerimizi en güzel şekilde yaptık. Hakikaten GMİS 4 sene içerisinde Türkiye'ye tarih yazdı. Devamlı yönetim değişmesi işçi ve sendika açısından sıkıntılı" dedi.

"GMİS 4 SENE İÇERİSİNDE TÜRKİYE'YE TARİH YAZDI"

Demirci, bu yönetimin güzel çalışmalara imza attığını belirterek şunları söyledi;

"Taban Delege seçimlerimiz kazasız, belasız, herhangi bir sorun olmadan tamamlandı. İtiraz eden arkadaşlarımız oldu. İtiraz eden arkadaşlarımızın değerlendirmeleri yapıldı. Herhangi bir şey değişmedi. Bugün Üzülmez Şubenin itiraz süreci var. Oylar tekrar sayılacak. Bizim için itiraz süreci bitiyor. Önümüzdeki Ocak ayının ilk haftasından itibaren Cumartesi ve Pazar şube seçimini yapacağız. Genel Kurul seçimlerini de Mart ayı içerisinde yerel seçimlerden önce yapacağız. Genel merkezimizin devamlı değişmesi hem sendika açısından hem işçi açısından sıkıntılı. Belki işçi arkadaşlarımız bunun farkında değiller ama bunun farkında olmaları lazım aslında. 4 senelik görev yaptığımız süre içerisinde TTK tarihinin en iyi sözleşmelerini yaptık. Cumartesi tatili dediğimiz, 52 gün ücretli izin aldık. 52 gün arkadaşlarımız gün yüzü gördüler. Çeyrek ikramiye gibi bir ikramiyemiz var. Grupluyu daimiye geçirdik. Boş grubunda çalışmamıza rağmen kömürümüzü alamıyorduk. Ben 83 yılında işe girdim. O zamandan beri sözleşmelerde istek var ama maalesef karşılanamadı. Hakikaten çok güzel işler yaptık biz. Bizim yönetimimizin yaptığı işler hakikaten mükemmel işler. Biz bunları anlatıyoruz arkadaşlara. Buradaki devamlı yönetim değişmesi işçi ve sendika açısından sıkıntılı. Alışma süreci var, bürokratlarla tanışacaksın, derken zaman maalesef akıp geçiyor. GMİS olarak eylemse eylemi, işçi alımı ise işçi alımını, yaptık. Sözleşmelerimizi en güzel şekilde yaptık. Hakikaten GMİS 4 sene içerisinde Türkiye'ye tarih yazdı."

Editör: Pusula Gazetesi