-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Kurtuluş Yılmaz, Pusula'ya konuştu.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Kurtuluş Yılmaz'ı fişlediğini basından öğrenen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya önerge vermişti.
Kendisinin uzun yıllardır AK Partili olduğunu belirten Kurtuluş Yılmaz, "AK Parti'ye oy vermeyeceğim' demedim. Ömer Selim Alan aday olursa, bu belediyeciliğe oy vermeyeceğim" dedi.
Zonguldak Belediyesi'ne mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğü'ne bir sorunu çözdürmek istediğini ancak Belediye Başkan Yardımcısının 'Talimat veremem' dediğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu;
"Belediye Başkan Yardımcısına mahallemizdeki bir kanalı yaptıramadım. Günlerce aradım, ancak bize yardımcı olmadı. 'Ben talimat veremem' dedi. Ben de kendisine 'Sen nasıl belediye başkan yardımcısısın' deyip telefonu kapattım. Mahallemizin işini halledemeyince oldukça üzüldüm ve sinirlendim. O sırada bir telefon geldi ve belediyecilik ile ilgili bir anket yapmak istediklerini söylediler. Ben de sinirle sorulara olumsuz yanıt verdim. Eğer yine böyle belediyecilik anlayışı olursa ki gönül belediyeciliği ile ilgisi yok, yine Ömer Selim Alan aday olursa ben 'oy vermem' dedim. 'AK Parti'ye oy vermeyeceğim' demedim. Ben şimdiye kadar hep AK Parti'ye oy verdim. Bir sinirle böyle konuştum. İl Başkanım Zeki Tosun ile görüştüm, kendisini çok severim sayarım, benim ağabeyimdir. Ona bir zarar gelmesin diye istifamı verdim."
Kurtuluş Yılmaz, 'Pişman mısınız?' sorusuna "Hiddetle konuştum, daha sakin olabilirdim. Pişmanım" dedi.