Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Kozlu Liman Bölgesinde, Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileriyle bir araya gelerek, bölgede bir dizi incelemede bulundu.

17 Ocak 2017 günü gerçekleşen fırtınada, Kozlu koruyucu mendireğinin hasar görerek yıkılması sonrasında, denize dağılan blok taşların liman ağzında tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Yavuzyılmaz, 'yıkılan mendirek sonrasında denize yayılan binlerce metreküp hacimli taş parçaları toplanmadığı gibi bu batıkların birçoğunun yüzeye yakın olduğunu, endüstriyel tekneleri, büyük gezi teknelerini ve balıkçılarıları ikaz edecek hiçbir ışıklı uyarı ve şamandıra olmadığını' ifade etti.

Kozlu Liman Feneri'nin de kapısının yerinde olmadığını, içerisine girilebileceğini ve zarar verilebileceğini belirten Yavuzyılmaz, tekne ile açığa ilerleyerek batıkların ne denli risk oluşturduğunu yerinde inceledi ve notlar aldı.

CHP'li Yavuzyılmaz bir can kaybı olmadan tedbir alınması gerektiğini vurgularken, "Mendireğin projede olduğu gibi uzatılarak Kadıköy Limanındaki gibi liman içi alanın korunarak genişletilmesi stratejik öneme sahiptir" dedi.
Yavuzyılmaz Kozlu'da Kooparatiflerle ve balıkçılarla toplantılar gerçekleştirerek, eksikleri ve talepleri kayıt altına aldı. Yavuzyılmaz önümüzdeki dönemde TBMM'de bu konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirecek.

CHP'li Milletvekili inceleme ve temasların ardından; "Denizin dibini kaplayan mendirek batığı, kimi yerde birkaç metre derinde kimi yerde de neredeyse yüzeyde bir kütle oluşturmuş durumda. Limana gece gündüz giriş yapan özellikle balıkçı tekneleri için büyük bir tehlike oluşturuyor. Çünkü ne bir uyarı levhası ne bir ışıklı şamandıra mevcut değil. Bu nedenden ötürü balıkçı tekneleri ve radarları sık sık zarar görmekte. Burası onların yaşam alanı. Ayrıca limanın sahil kısmında da bir sürü sorun var. Ne belediye ne de devlet kurumları buraya yeterince eğilmemiş. Hepsinin ihmal ve kusurları var. Bir an önce yetkililerin buraya bir önlem almaları ve bu konuyu ivedilikle çözmeleri gerekiyor." açıklamalarında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi