Şanal Ekmek Fırını Sahibi Şenol Şanal, kamuoyunda 'Fırınlarda Ekmek Çıkartılmayacak' şeklindeki haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek "Zonguldak Fırıncı Esnafı olarak bu hususta hiçbir sıkıntı yaşanmasına fırsat verilmeyeceğini duyururuz" dedi.

Şenol Şanal'ın yaptığı açıklama şöyle:

KAMUOYUNA

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok ürün, mal ve hizmetlerde fiyat artışlarının yaşandığı bir gerçektir.
Bu meyanda ekmek üretiminde kullanılan tüm hammaddelerde de çok yüksek fiyat artışları olmuştur. Hepimizin bildiği üzere Doğalgaz fiyatları bir seferde %49 oranında artmış, keza akaryakıt ve Elektrik fiyatlarında da büyük artışlar olmuştur.
140-150 TL aralığında temin edilen 1 Çuval (50 kg) Ekmeklik Un, bugün itibarı ile 400-430 TL fiyat aralığında satılır hale gelmiştir. Peşin satış dışında sevkiyatlar durdurulmuş, ayrıca sevkiyat tarihine kadar oluşacak fiyat artışları da fabrikalarca istenir hale gelinmiştir.
Son birkaç gün içerisinde muhtelif vasıtalarla "fırınlarda ekmek üretiminin yapılmayacağı" hususunda paylaşılan haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte halkımızın ekmek ihtiyacını karşılamak üzere birçok zorluğa göğüs gererek bu günlere ulaşan fırıncı esnafını ziyadesiyle rahatsız etmiş haldedir.
Fırıncı esnafı çok zor şartlar altında bugüne kadar hizmet üretmiş, daha uygun şartların tesisi ile hizmetlerine de devam edecektir. Halkımızın ekmek sıkıntısı yaşamaması için özveri ile hizmete devam edilecektir.
Karşılanamaz ve kabul edilemez maliyet artışları nedeniyle yaşanan zorluklar ilgili Meslek Odası, Esnaf Birlikleri Başkanlığı ve Zonguldak Ticaret Odası Başkanlığına iletilmiş, Zonguldak Makamına bu husustaki sorunlar da arz edilmiştir. Tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımız konuya hassasiyetle yaklaşmaktadır.
80 gr bir Simit'in 2,5 TL bedel ile satılmasını, 300 metrelik bir mesafede yolcu taşıma ücretinin 4 TL olmasını uygun gören idari makamlarımızın çalışma şartlarının zorluğu nedeniyle gece uykusunun ne olduğunu bilmeyen, hastasıyla yeterince ilgilenemeyen ve hatta cenazelerine bile son görevini yapmaktan zaman zaman ayrı düşen, ancak tüm zorluklara karşı üretmeye devam eden fırıncı esnafının da sorunlarını çözeceğine olan inancımızı ifade etmek isteriz.
Bu meyanda 27.11.2021 tarihi ve sonrasındaki tarihleri kapsayan muhtelif zaman dilimleri içerisini kapsayan ve dedikodu kulisi olarak değerlendirdiğimiz "Fırınlarda Ekmek Çıkartılmayacak" şeklindeki haberlere HALKIMIZIN İTİBAR ETMEMESİNİ,
Zonguldak Fırıncı Esnafı olarak bu hususta hiçbir sıkıntı yaşanmasına fırsat verilmeyeceğini;
Zor şartlar altında üretim için direnen meslek erbabının sesinin duyulacağına olan inancımızı ifade ediyor kamuoyunu saygı ile bilgilendiriyoruz.
SAYGI İLE DUYURUYORUZ.