Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 ekmek ve simit fırınına baskın yapıldı. 11 fırında bin 127 adet ekmek ile 46 adet simit olmak üzere toplam bin 173 adet ekmek ve simitin etiketsiz ve gramajının eksik olduğu tespit edildi. İki fırının örnek şekilde kaideleri yerine getirdiğini belirten Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, eksik gramaj ve etiketsiz ekmek ele geçirilen 11 fırından ikisinin ise sağlıksız ve çok kirli koşullarda imalat yaptıklarını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da bu fırınların denetlenmesini isteyen Uludüz, şöyle konuştu: "Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde ısrarla ikaz ettik. Yaptığımız denetimlerde çok kötü manzarayla karşılaştık. Kimseye bir garezimiz yok. Bu denetimlerimiz sürecek. Eksik gramaj ve etiketsiz ekmeğin yanı sıra sağlıksız ve hijyen olmayan koşullarda imalat yapan iki fırın gördük. Bunlar tadilatta olduklarını söylediler ama gerçekten çok kötü görüntü vardı. Normalde bu fırınların kapatılması lazım. Bu konuda belediye meclisine de yazı göndereceğiz. Bu fırınları sağlık ve tarım müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetlememiz gerekiyor."
Etiketsiz ve eksik gramajlı olduğu gerekçesiyle zabıta ekiplerinin topladığı bin 127 ekmek belediye bünyesindeki temizlik ve fen işleri gibi birimlerde düşük ücretle çalışan işçilere dağıtıldı.
Uludüz, toplanan etiketsiz ve eksik gramajlı ekmeklerin daha önce çocuk esirgeme kurumuna verildiğini, kurumun artık yemek işini özele ihale etmeleri nedeniyle ihtiyacı olmaması nedeniyle ihtiyacı olan işçilere dağıtıldığını söyledi.
Manav ve seyyar satıcıları da uyaran Uludüz, yapılacak denetlemelerde kuralları ihlal edenlere gerekirse ruhsat iptaline kadar uzanan ceza müeyyideleri uygulanacağını sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi