Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde, Çaycuma ilçesinde yapacakları "Ekonomik ve Ekolojik Sürdürülebilirlik Açısından Filyos Vadisi Sempozyumu"nun tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Kalafat, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Sempozyumun kesin programını açıkladıktan sonra yoğun bir tanıtım kampanyası başlattık. Çaycuma ve Zonguldak'ta gücümüzün pek çok noktaya afiş, pankart astık. Bine yakın insana bizzat ya da posta yoluyla davetiye ulaştırdık. Sempozyumun haberleri hemen hemen tüm yerel gazetelerde yayımlandı. Sosyal medyada da yoğun şekilde duyurmaya çalıştık. Biz hazırız. Kent adına düşünen, geleceği konusunda kaygılar duyan, yarınlarını merak eden herkesi de davet ediyoruz" dedi.

"SÖZÜ OLAN HERKESE FİKRİNİ SÖYLEME OLANAĞI TANIDIK"

Çaycuma'daki sempozyuma il merkezinden katılmak isteyenlerin sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşması durumunda, ulaşım olanağı sağlanabileceğini de söyleyen Kalafat, "Çok zengin bir içeriği olan sempozyum, kentimiz için tam bir bilgi şöleni şeklinde geçecek. Meselenin tüm taraflarını bir araya topladık. Sözü olan herkese fikrini söyleme olanağı tanıdık. Filyos Vadisi ve üzerinde geliştirilen projeyi aklımıza gelen her yönüyle tartışacağız. İlk kez yapılacak çalışma, aynı zamanda bir kentsel vizyonun ortaya çıkmasına da hizmet edecek. ZOKEV ailesi adına bunu başarıyor olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum" dedi.

"DÜNYAYA BORCUMUZ VAR"

Yalnızca konuya taraf çevrelerin değil Zonguldak adına düşünen herkesin orada olmasını gerektiğini söyleyen Kalafat, "En başta bilim insanlarının, bölge adına fikir üreten gazeteci yazarların, siyaset insanlarının ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, yöremiz için bir ufuk turu niteliğinde olacak sempozyuma mutlaka katılmasını istiyoruz. Burada elde edilecek bilgilerin üzerinden yapılacak tartışmalar çok daha nitelikli, entelektüel düzeyi çok daha yüksek, yöremiz adına çok daha verimli olacaktır. Bir şekilde eline davetiye ulaşmamış olanlar da lütfen bunu sorun etmesinler. Gelip sempozyuma katılsınlar. Yöremizin en değerli ekosistemini el birliğiyle planlayalım. Zonguldak için, akıllarımızı, gönüllerimizi birleştirelim. Bu aynı zamanda dünyaya da bir borcumuz" dedi.

"FİLYOS'TA KİRLİ TEKNOLOJİ İSTEMİYORUZ"

Sempozyumu TEMA İl Temsilciliği ve Zonguldak çevre Koruma Derneği ile birlikte yaptıklarını söyleyen Kalafat, "Etkinliklerimizi hem ilçelere yaymak, hem de Filyos Vadisi Projesi'nin tam kalbinde tartışmak için de Çaycuma'da yapmayı düşündük. Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı, özel bir programı nedeniyle katılamayacak olmasına karşın büyük ilgi gösterdi. Belediyeye ait sosyal tesisleri tahsis ederek çok önemli bir sorunumuzu çözdü. Şurası çok açık biz Filyos'ta kirli teknoloji istemiyoruz. Bu çalışma ile de bunun bilimsel altyapısını oluşturacağız. Başta ZOKEV yönetim kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese ve desteklerini esirgemeyen Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı'ya teşekkürlerimi sunuyor, tüm Zonguldaklıları sempozyuma davet ediyorum" diyerek açıklamasını bitirdi.

Editör: Pusula Gazetesi