Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Zonguldak gündemine yönelik açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Özbakır, “Zonguldak’ın, insanlarımızın ve belediyelerin istediği işler var. Onlarla da ilgileniyoruz. Özellikle teşvik konusunda araştırmalarım ve girişimlerim devam ediyor. Zonguldak il sıralamasından gelir yönünden 29’uncu il. Biraz zengin bir il gözüküyoruz. Görüntümüz o şekilde. 2011 yılından bu yana yeniden bir iller sınıflandırılması yapılmamış durumda. Bu sınıflandırma yapıldıktan sonra teşvik konusu tekrar ele alınacak. Filyos Projesi’yle ilgili liman ihalesi 585 milyon TL’ye yapıldı. Bir ay içinde kazma vurulacak. Bana ‘10 gün içinde’ denildi, ama ben ‘bir ay’ diyorum. Bir ay sonra limanla ilgili kazma vurulacak ve oraya hareket gelecektir. Bu çalışma sonrasında da insanlarımız da orada çalışmaya başlayacak. Bakanımızla mevcut problemleri konuştuk. Kilimli’den sonra 822 milyon TL’lik bir ihale ile sahil Bartın’a bağlanacak. Mithatpaşa Tüneli’nin karşısından doğru Ilıksu’ya bağlanacağız. Biraz zaman alacak, ama Zonguldak kısa zamanda rahatlayacak” açıklamasında bulundu.
ÖZBAKIR: “VATANDAŞIMIZDA BİR MEMNUNİYETSİZLİK VAR, AMA YAPILAN İŞ KOLAY DEĞİL”
Ankara’da çalışmaların yoğun olduğuna dikkat çeken Özbakır, gece geç saatlere kadar çalıştıklarına dikkat çekti. Zonguldak için çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten Özbakır, “Biz gece 03.00-04.00’e kadar çalışıyoruz ve bu sebeple ancak görüşebildik. Ankara’daki çalışmalardan vakit buldukça, Zonguldak’ımıza gelip sivil topum örgütlerimiz ve vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Vaatlerimizi tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz ve tren yolları seferlerimizi başlattık. Sayın Bakanımızla birlikte açılışı gerçekleştirdik ve şuan seferlerin arttırılması ve fiyatları indirmek için çabalıyoruz. Ayrıca karayollarıyla ilgili projeler üzerinden her şeyi masaya yatırdık. Zonguldak-Devrek arası ve Bakacakkadı-Bartın arasındaki sıcak asfaltın ihalesi yapılacak. Öncelikle Zonguldak tarafından bu çalışmalar başlayacak. Tünellerin etrafındaki işler bekliyor ve biran önce bunlar yapılacak. Umarım bu sene sonunda şehir bir hayli rahatlayacak. 2 milyar 300 milyon TL karayoluna ve 700 milyon TL de demiryoluna harcandı, yani 1 milyar Dolar para harcandı. Vatandaşımızda bir memnuniyetsizlik var, ama yapılan iş kolay değil. Önümüzdeki yılsonunda da Zonguldak yolları tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.
“TTK’YA PERFORMANSA DAYALI İŞÇİ ALINABİLİR”
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) mutlaka işi alınması gerektiğinin altını çizen Özbakır, “TTK’da organize bir şey yapacaksanız, milletin en azından tepkisine bakın dedik. Bana sorduklarında ben bunları söyledim. Çalışmalardan ne çıkar, onun konusunu bilmiyorum. TTK’ya işçi alımı çok önemli. TTK konusunda 2 tane görüş var. Mekanizasyon biraz Amasra’da randıman verdi, ama buradaki ocaklara girdik, ama mekanizasyonun ne kadar faydalı olacağını bilmiyorum. Performansa dayalı işçi alınabilir. Çünkü madene insanlar girmek istemiyor, işe girince yukarıda çalışmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Aşağıda kazmacı kalmıyor. Kömür çıkartacak adam olmayıp yukarda çok işçi olması da zarara sebebiyet veren sebeplerden biri. Kömür çıkartılmayınca, Ankara’ya zarar olarak yansıyor. TTK üretimini bir şekilde arttırıp zararı indirmemiz gerekiyor. TTK kambur olarak mı gözüküyor diyorsanız zarar eden her kurum adı ne olursa olsun Ankara’da o şekilde gözüküyor” ifadelerini kullandı.
“KÖMÜRÜN TEŞVİK EDİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da bir termik santral açılışında ithal kömüre karşı olduğu açıklamasını değerlendiren Milletvekili Özbakır, “Cumhurbaşkanımız kendisi zaten bunu net bir şekilde ifade etti. Aynı şekilde Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın da Zonguldak ziyaretinde açıklamaları vardı. Kendisi yerli kömürün teşvik edilmesinden yanaydı. Tabi linyit ve kömürün teşvik edilmesi konusunda çalışma yapılması gerekiyor. Bu çalışmayı yapacak olan da bakanlıklardır. Zonguldak bir kömür kenti olduğu için bu çalışmalar olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
AKBIYIK: “ULAŞIMDA YAŞANAN GELİŞMELERDE ÖZBAKIR’IN EMEĞİ ÇOK”

Zonguldak’ın ulaşım anlamında son dönemde önemli adımlar attığını belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, “Vekilimiz bizim her zaman konuğumuz oluyor. Uzun zamandır bu programı yapmak istiyorduk, ama ancak bugüne nasip oldu. Zonguldak’ımız ulaştırma yönünde önemli kazanımlar elde ettik ve bugün demiryolları ağımız çalışıyorsa emeği çok büyük ve biz bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha güzel günler göreceğiz ve bugün vekilimiz Zonguldak için düşünülen projeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi