. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcililiğinin çağrısıyla Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Eğitim Sen üyeleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi; "ABD'nin 22 yıldır uygulamaya koymadığı "Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olduğuna dair karar"ını hayata geçirmesini Konfederasyonumuz daha ilk günden açık bir provakasyon olarak nitelemiş, kamuoyuna yönelik yaptığı basın açıklaması ile kararın geri alınması gerekliliğini vurgulamıştı.
Ne yazık ki, kararından ve provokasyondan vaz geçmeyen, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada çatışma zemini yaratacak politikalara hız kazandıran, emperyalist politikalarla Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD Filistin'de bugün onlarca Filistinlinin yaşamını yitirmesine, yüzlercesinin yaralanmasına yol açacak gelişmelerin de fitilini ateşlemiş oldu.
ABD ve İsrail'in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs'ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir.
ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir.
Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir.
ABD provakasyonunu ve barışçıl gösterileri silah zoruyla bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini destekliyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.
Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır."

Editör: Pusula Gazetesi